Skocz do zawartości

Co odliczacie od podatku? Podpowiedzcie...

ebsand

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Wielu z Was ma działalności własne i wielu z Was co miesiąc musi zapłacić ten podatek, który w tym miesiącu mnie przeraził :D

Dlatego proszę o podpowiedzi, co mogę kupować na fakturę, przez co co mogę sobie odliczyć od dochodu. No i jednocześnie odliczę to sobie też od VAT-u, więc warto zapytać.

Wiadomo, że narzędzia SEO, serwery, domeny, txt itd, ale co jeszcze?

SEO, SEO i SEO

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wszystko to co ci jest potrzebne to funkcjonowania działalności, a jeśli masz problem z podatkami to możesz kupić na raty lapka, kompa i od razu możesz odliczyć sobie i vat i dochodowy od pełnej kwoty a nie od wysokości raty :D

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

jak wyżej: wszystko :D - nawet żonę ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Temat był już poruszany na forum: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...c=97516&hl=

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Jeżeli masz księgową, to najlepiej udać się do niej z tym pytaniem. Jeżeli nie masz, to też dobrze pójść raz, zapłacić i wypytać. A warto, bo każdy US choć działa w oparciu o te same prawo, to każdy inaczej patrzy na tą samą rzecz. U mnie przejdzie w US "to", u kogoś już "to" nie przejdzie. A jak coś źle odliczysz, to mało kogo będzie w US obchodzić, że w innym US to przeszło. :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

piszecie wszystko co jest potrzebne do prowadzenia działalności - też tak słyszałem, ale tak jak pisze zakrecony: U mnie przejdzie w US "to", u kogoś już "to" nie przejdzie.

więc się zapytałem:) dzięki bardzo za odpowiedzi, z księgową porozmawiam, ale nie lubię z nią rozmawiać :D

horcyk, dzięki, temat poczytam, ale mimo wszystko jest sprzed ponad rocku i coś może być nieaktualne, np. słyszałem, że nie mogę sobie odpisać już benzyny.

SEO, SEO i SEO

z księgową porozmawiam, ale nie lubię z nią rozmawiać :D

To zmień księgową, bo to ona przy działalności gospodarczej, powinna być Twoim najlepszym przyjacielem.

słyszałem, że nie mogę sobie odpisać już benzyny.

Zależy co masz we wpisie do ewidencji wpisane.

Ja mam usługi reklamowe, kupiłem busa i rozliczam ON.

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Sam w ostatnich latach zmieniałem kilka razy, aż trafiłem na taką, którą "kocham". To ona mi o wszystkim przypomina, to ona dba o wszystko, wreszczie to ona mi podpowiada co jeszcze można zrobić, żeby było dobrze, albo jeszcze lepiej. U poprzednich to ja musiałem wymyślać różne rozwiązania i ewentualnie z nimi konsultować.

edyta:// ja w ewidencji mam nawet "transport kosmiczny" :D a spodobało mi się jak aktualizowałem :D

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

jak wyżej: wszystko - nawet żonę

To musisz mi podpowiedzeć jak to się robi, bo z chęcią wymieniłbym na młodszy model.

:D

A co do tematu:

Paliwo, części do samochodu, płyny, kawa, herbata, papier toaletowy, płyn do podłóg, znaczki pocztowe, jak masz aukcję Allegro i brak faktury to wydrukuj aukcję + przelew; czajnik, kubki, szklanki, ekspres do kawy, wodę do picia, napoje (bezalkoholowe), słodycze - niby dla klientów itp itd

jak wyżej: wszystko - nawet żonę

To musisz mi podpowiedzeć jak to się robi, bo z chęcią wymieniłbym na młodszy model.

:D

Nie wiesz? To zmień księgową :D

Darmowy katalog stron

Osobiście uważam, że nie kupiłbym np plazmy 80' i nie odliczyłbym jej od podatku. Chociaż u kolegi na kontroli Kontrolerka VATu powiedziała, że nie szkodzi gdyby zakupił. Ma firmę w domu więc czasem może mu do prezentacji potrzebny?

Wydaje mi się, że wszystko w granicach rozsądku. Nie odliczaj odzieży dla żony, ale zaliczaj realne wydatki na firmę.

Sztuczne robienie zakupów wydaje mi się trudne, ponieważ ile możesz mieć tych lapków i dostawczaków?

Lepiej zapłacić podatek a niespożytkowane zyski pchać dalej w rozwój.

Co innego ryczałtowcy - nie odliczą niczego.

Ale jak ostatnio liczyłem to będąc na ogólnych płaciłbym więcej niż na ryczałcie i to sporo :)

Mam produkcję 5,5% i handel 3% i różnica była o ok. 2 tyś na niekorzyść ogólnych.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności