Skocz do zawartości

Co odliczacie od podatku? Podpowiedzcie...

ebsand

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko trzeba rozliczac w granicach rozsadku. Niektorzy glupieja i odliczaja jakies dziwne rzeczy lub zbieraja faktury od znajmych i w miesiacu np. 10 komputerow odliczaja, a maja mala 1 osobowa firme. Pozniej natomiast jak jest jakas kontrola to sraja w gacie wlasnie przez takie kombinowanie i nie ma sie tez co dziwic, ze sa tez tego konsekwencje.

Natomiast co do zdania "U mnie przejdzie w US "to", u kogoś już "to" nie przejdzie." Z tym tez trzeba byc ostroznym. To ze ktos nam w US powie, ze mozna rozliczac to taka sama dobra rada jak tu na forum. Kontroli dokonuje inny organ niz ten z ktorym sie spotykamy bezposrednio przy zalatwianiu roznych spraw, czy pytan w US i jego nie bedzie obchodzilo co tam ktos nam powiedzial. Zeby miec pewnosc to trzeba wystapic o interpretacje do Ministra Finansow i jak takowa mamy to ona dla organu kontrolnego juz jest wiazaca.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

ja teraz kombinuje jak sprzet do nurkowania wliczyc w koszty firmy;) bo złapałem bakcyla, tylko, że cały osprzęt cholernie drogi...

poszerzanie rynków zbytu odpada, bo przecież nie powiem nikomu, że szukam klientów pod wodą:-/

a odnosnie plasmy to jak najbardziej da rade odliczyc, bo do prezentacji potrzebna, poza tym kupujac w jakims sklepie/hurtowni na FV moga oczywiscie wpisac "monitor/tv Samsung....80", bo przy duzych projektach trzeba miec przeciez duzy monitor, zeby sie zmiescily na pulpicie;)

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

na odliczenie sprzętu do nurkowania to bym nie wpadł ;)

W sumie nic nowego się nie dowiedziałem w tym temacie. W naszej branży jakoś trudno się koszta robi, bo nie ma na co ich robić.

Zapomnieliście też o odliczeniu telefonu. Jak ktoś używa prywatnego to lepiej przenieść na firmę.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

ja teraz kombinuje jak sprzet do nurkowania wliczyc w koszty firmy;)

Ja bym powiedział, że mi dysk z ważnymi danymi wpadł do wody.

Dlatego tak dużo podróżuję i nurkuję, bo nie pamiętam które to morze było ;)

---

czynsz lokalu, opłaty eksploatacyjne (woda, prąd), komputery i wszelkie materiały około informatyczne, wszelkie materiały biurowe, telefony, internet, samochód leasing plus paliwo, raz na kilka lat meble, środki czystości i wszystko co jest potrzebne do bieżącej działalności,

---

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@carnagge - to jest dobry kierunek, ale nie trzeba "strzelać z armaty". Wystarczy zwrócić się z zapytaniem do Naczelnika Urzędu skarbowego któremu się podlega. Oczywiście pisemnie, bo jak mówisz pani w okienku to dokładnie to samo co to forum.

Naczelnik danego US odpowie w ciągu 30 dni i masz podkładkę. Po jednej wtopie z panią z okienka, szybko zostałem nauczony tego i miałem już 2 czy 3 kontrole, które przeszedłem ze świętym spokojem.

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

@Oliusz

Raczej się mylisz.

Takie opinie nie są wiążące.

Chyba tylko w Warszawie, Bydgoszczy, Poznaniu i Katowicach i Łodzi są wydawane interpretacje podatkowe.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Oliusz ma rację,

w przypadku pisemnej niby interpretacji naczelnika urzędu, nawet jak jego podwładny "fiknie" to temat się skończy,

ale gorzej jak jakiś podwładny fiknie a tego naczelnika już nie będzie :) to problem, wtedy tylko oficjalna interpretacja.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

NIE MA RACJI

https://www.pit.pl/system-podatkowy/interpr...odatkowy-10069/

I tylko te interpretacje są wiążące.

Interpretacje naczelnika konkretnego US można niestety w buty włożyć.

eM

Ps. Nie chce mi się szukać rozporządzenia.

@slawus

W podatkach liczą się tylko oficjalne i wiążące interpretacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności