Skocz do zawartości

Ostrzeżenia od G ;)

Ludi

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymałem dzisiaj pierwsze ostrzeżenie od G i mam 3 dni na poprawę strony i w tej kwestii mam pytanie:

Zakładając że usunąłem "złe" teksty

1. Czy gdy ponownie się kiedyś pojawią to czy otrzymam blokadę konta czy ponowne upomnienie?

2. Czy pojedyncze strony z 150 000 mogą być "omijane" przez G?

3. Czy istnieje jakieś narzędzie do nadzorowania tekstów na stronach, które nie są zgodne z Regulaminem G?

Trochę się przejmuje sprawą, bo trudno mi co do strony utrzymać całość zgodną z Regulaminem G - chociaż nad tym ciągle pracuję

Jak to rozwiązać? :)

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

3. Nie, sam się borykałem z tym problemem. Zarazem opiszę Ci sytuację za którą zbanowali mi domenę.

Miałem w witrynie podstronę stworzoną przez użytkownika, która nosiła tytuł "cipki dmuchane". Był na niej embed filmu z youtube oraz kilka niewulgarnych komentarzy. Bez ostrzeżenia przyszła mi wiadomość iż domena została zbanowana, gdyż regulamin usługi Adsense nie zezwala wyświetlania reklam na witrynach tylko dla dorosłych. Nonsensem w tej sprawie jest to, iż po kliknięciu w embed filmu przenosi do serwisu youtube gdzie można obejrzeć ten film, i tam oczywiście reklamy Adsense są wyświetlane bez żadnego ale.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Czyli w gruncie rzeczy nie powinienem się przejmować jeśli to są sporadyczne strony/przypadki

Martwi mnie temat bo euro sięga 4.50 ;)

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

• 1 miesiąc temu...

Google zablokowało mi własnie drugi kanał w mojej "karierze". Dostałem maila z informacją, co i dlaczego. Nie rozumiem tylko jednego. Strona zawierała treści (m.in. definicje 2 maszyn oraz specyfikację techniczną urządzenia z 1985r.), była estetycznie wykonana, na pewno nie naruszała zasad właściwego rozmieszczenia reklam. W uzasadnieniu napisali, że ta konkretna podstrona (ale nie wykluczają, że inne też) jest rzekomo nieprzydatna dla użytkowników, treści generowane automatycznie nie nadaja sie dla AdSense, itp. Rozumiem, że dla pracownika G. takie treści może nie są przydatne merytorycznie, ale dlaczego zakładają, że innym się one nie przydadzą??? Wszystko było napisane czystą polszczyzną, itp. Stronę mam conajmniej od 4 lat, więc zakładam, że pojawił się teraz "uprzejmy" donos jakiegos sfrustrowanego Gogusia. Nie martwie się utratą tego konkretnego kanału, ale o to, że mogę być bliski utraty całego konta. Jak rozumiec np. działalnośc stron, na których są miliony wygenerowanych automatycznie numerów telefonów i nic poza tym? Ociekają wręcz, reklamami adSense? Czemu tam nie ma moderatorów???

Musicie sie przyzwyczaić do tego, że google wbija laske na Was i na miejsce 10 zablokowanych pojawi się 100 nowych. Witryny są przeglądane pobieżnie a Ci co je przeglądają nie znają się na wielu tematach.

No i przede wszystkim musicie sobie uświadomić , że regulamin jest tak a nie inaczej skonstruowany , że każdego można wykopać za byle pierd . :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności