Skocz do zawartości

Konkurencja mnie wykończyła?

Mirek pokrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Zdziwiony że od kilku dni sprzedaż drastycznie spadła zacząłem szukać przyczyny.

Oczywiście kto inny jak nie konkurencja. Oczywiście przez przypadek filie otworzyli w moim mieście, drobiazg (ciency są lokalnie).

Drobiazg że w top 10 maja dwie strony prawie z DC (pokrowce.org, pokrowce-samochodowe.eu), moja jedna też sobie nieźle radzi.

Ale to co teraz wykombinowali to przegięcie.

Wyszukiwarka - Fraza pokrowce samochodowe, miejscowość Czeladź, no i w mapce po prawej już nie istnieje. Kolejną stronę wrzucili i moją lokalizację przykryli balonikiem z numerem 1.

No i co z tym fantem teraz zrobić?

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

iść do mamy z płaczem na skarge?

lub się wziąść do roboty i popracować nad pozycjonowanie serwisu

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

A co jeśli nie splajtują?

Pośrednicy w tej branży się nie rozwijają. Oni się tylko pojawiają i znikają, zwłaszcza jak nie wiedzą co to są koszty.

Internet to tylko margines obrotów. Pozycje w tej branży zdobywa się latami a nie wywalaniem pieniędzy na ładne miejsce w Googlu.

nie dbasz o pozycję i to, że Ciebie przesłonili to nie jest wielką stratą - przy takiej frazie trzeba być na samej górze. To, że Ty nie sprzedajesz nie oznacza, że oni nie sprzedają. Pozycjonowanie na takie frazy, kosztuje grosze i jak masz lepszą domenę i treść to wciągniesz ich nosem. Tylko czy zwrot z inwestycji się zwróci to najlepiej sam przeanalizuj, bo znasz tą branże.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Skoro chce się wolny rynek ,to trzeba się z tym liczyć.Regulacje ,nieuczciwa konkurencja w wolnym rynku to anomalia.Nie widzę tu nieuczciwości tylko efektywne działanie ,nie widze tez cwaniactwa tylko spryt.Ty pozycjonując się też podchodzisz nieuczciwie do konkurencji któa nie ma na to seo.

A swoją droga nie lubię pośredników zawsze za dużo zarabiają,no ale co zrobić ;)

nie dbasz o pozycję

Fakt, nie dbam. Nie mam czasu a pieniędzy nie lubię wyrzucać w błoto. Trochę się sam pobawiłem w "robienie strony" i "pozycjonowanie". Efekty 2-3 miejsce, najwyższe jakie osiągnąłem. Teraz 3-6 a efekty sprzedaży są mizerne. Branża specyficzna i niszowa. Konkurencja też nie szaleje, ma się trochę szpiegów ;)

Ale na dzisiaj to każda fraza na 1 stronie nie ma nic wspólnego z uczciwością ;)

Rozwala mnie nie tylko moja branża.

Bo co powiedzieć o Googlu który nagradza sklep z 92 % odwiedzin z Francji i 4% odwiedzin z polski - handlujący pokrowcami samochodowymi.

I to w top 5 takie kwiatki. Albo top 1 zamurowany od kilku lat.

Śmieszne te algorytmy mają jak można ich tak dymać.

hehe. top1 zamurowany? znam osobiście osobę która tę stronę pozycjonuje i mniej niż rok temu strony tej nie było na żadną frazę w top50.

ale generalnie to nie wiem o co Ci zupełnie chodzi w tym temacie. czytam i nie rozumiem. wszyscy oszukują poza Tobą czy co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności