Skocz do zawartości

Konkurencja mnie wykończyła?

Mirek pokrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
znam osobiście osobę która tę stronę pozycjonuje i mniej niż rok temu strony tej nie było na żadną frazę w top50.

Jak mu się to opłaca. Dziwne bo ponad rok obserwuje frazę i zawsze go widziałem na top 1.

Wiesz, jak Ci ktoś ulice dalej otwiera sklep i udaje Ciebie też byś się wkurzył. A teraz łoś przykrył mi mapkę i na żywca udaje mnie też by Ci nerwy puściły.

W branży producenci nie są rozpoznawani po nazwach firm tylko po miastach.

Ot, takie nieładne zagrywki konkurencji i nie podoba mi się to. Ale łajzy bez zasad zawsze się znajdą.

Wiesz, jak Ci ktoś ulice dalej otwiera sklep i udaje Ciebie też byś się wkurzył. A teraz łoś przykrył mi mapkę i na żywca udaje mnie też by Ci nerwy puściły.

Po prostu prawa rynku i zdrowa konkurencja. Może otworzyć sklep obok Twojego i nadal bedzie to zdrowa konkurencja. W jaki sposob udaje Ciebie? Nazwa firmy podobna? Po Twoich postach w tym temacie nie rozumiem w jakim celu to napisałeś i czego oczekujesz.

PS Nie jestem w żaden sposób zwiazany z żadna firmą produkująca/sprzedająca pokrowce ;)

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

łoś przykrył mi mapkę i na żywca udaje mnie też by Ci nerwy puściły.

To o którą stronę konkurencji chodzi? O modneauto pl? Dają Adwordsy i są w mapach to maja niebieską jedynkę i tyle. Nie widzę żeby udawali Ciebie.

Zresztą co sie przejmujesz - sam pisałeś, że sprzedaż internetowa to margines. ;)

Eksperyment Discover.pl

a ile wydajesz na pozycjonowanie?

Nic nie wydaje bo sam się tym bawię. I nie będę wydawał bo się to nie opłaca w pokrowcach.

Jak już jesteś w branży to może wiesz kto w tak uczciwy sposób pozycjonuje pokrowce.org i pokrowce-samochodowe.eu.......itd?

Pewnie jest na forum? No i czy w seo tak wszyscy po trupach jadą i żadne zasady nie obowiązują?

Masz dwie opcje.

Albo płakać i narzekać, albo się wziąć do roboty.

Jak nic nie robisz to normalne, że konkurencja przeskoczy. I to pewnie małym kosztem.

Nie doceniasz siły internetu. Jakby się przy tym dobrze zakręcić, to może się okazać, że 40% sprzedaży masz właśnie z internetu.

Ta fraza lokalna jest akurat średnio ważna, to można traktować jako dodatek.

Pozycjonujesz się na jakieś główne?

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja:

Nie ma w tym nic nieuczciwego, że konkurencja Cię przeskoczyła.

Do roboty chłopie, do roboty :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To o którą stronę konkurencji chodzi?

pokrowce.org, pokrowce-samochodowe.eu itd...

Modneautko jest nowe żeby przykryć mapkę. Knif polega na tym że mnie nie udają tylko w sprytny sposób klientów którzy chcą przyjechać w relau wprowadzają w błąd.

Jeśli nie rozumiesz to mogę Ci to wytłumaczyć.

przestaje kumać, ktoś nieuczciwie zagrał, że w tym samym mieście otworzył podobny biznes?

to chyba logiczne, że skoro jest w tym mieście to chciałby być wyszukiwany także lokalnie, więc chyba to normalne, że sie wypozycjonował na te frazy

ktoś chyba nie wyszedł do końca z komuny...

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Nie ma w tym nic nieuczciwego, że konkurencja Cię przeskoczyła.

Do roboty chłopie, do roboty :)

Zapewniam Cię że internet w tej branży to margines. Chyba że sprzedajesz uniwersalny szajs i robisz klientów w konia jak Lidl i Biedronka sprzedający pokrowce. Takich klientów nie mam i nie chcę mieć. A tych którzy wiedzą czego chcą i się znają potrafią mnie wyłuskać na pierwszej stronie. Ale to i tak nie kokosy. A czy to top 1,3 czy 6 to mało ważne.

Knif nie polega na tym że konkurencja mnie przeskoczyła.

Zapewniam Cię że internet w tej branży to margines.

A robiłeś analizę dlaczego tak jest? Może warto to zmienić i być pierwszym. Branża nie jest jakaś super specyficzna.

A handel internetowy cały czas się rozwija i to dosyć dynamicznie.

Może brakuje profesjonalnego sklepu internetowego, z dobrą i szybką obsługą?

Z towarem na poziomie itp. itd

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Mam branżowe sklepy sprzedające praktycznie jeden asortyment i przed laty sądziłem, że nie ma opcji aby z tego żyć. Myliłem się :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ciekawe ile narzucasz sam marży na towar w swojej stacjonarce?:)

Marża jest nieistotna. Może być nawet 1000%, ważne byleby cena była akceptowalna przez klienta.

A to weryfikuje rynek. Są towary jadące na kilku procentach ale i takie na kilkuset.

eM

przestaje kumać, ktoś nieuczciwie zagrał, że w tym samym mieście otworzył podobny biznes?

Nie ktoś tylko konkurencja z innego regionu i nie o to chodzi. Zmotywowali mnie do wejścia w internet i mogę im tylko podziękować bo pomału ich hurtownicy zaczynają sprzedawać moje pokrowce.

Problem nie polega na tym że się wy-pozycjonowali na wspólną frazę. Mają chyba 3 strony w top 10, niech i cały top mają.

Popatrz na mapkę którą pokazałem, może załapiesz o co chodzi i co wykombinowali kolejną stroną.

Jak nie załapiesz to masz rację, jestem w komunie:)

Ciekawe ile narzucasz sam marży na towar w swojej stacjonarce?:)

Ja nie sprzedaje tanich pokrowców i raczej nie interesuje mnie po ile sprzedaje je konkurencja. Nie nastawiam się na przypadkowych klientów.

Tanie pokrowce sprzedaje na giełdach samochodowych. W stacjonarce dbam o markę. Dlatego jestem na rynku.

Ale to nie na temat.

nie ważne co ,nie ważne gdzie i nie ważne za ile liczy się jedno równanie = zysk Ja tak rozumiem wolny rynek.

A skoro masz marke to masz zadowolonych klientów którzy cię polecają innym ,więc czemu masz spadek i narzekasz ze oni ci podbieraja klientów takim chłamem co mają prawda? :) Zadowolony klient tak łatwo nie zasugeruje się ceną konkurencji która ma zupełnie inne marki jak mówisz chłam:)

o to mi tylko chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności