Skocz do zawartości

Konkurencja mnie wykończyła?

Mirek pokrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Strony nie będę zmieniał bo sam ją robiłem i mi się podoba :)

Idealna nie jest, ale z top 30 z branży to albo sklepy albo taki fajans że moja to "arcydzieło".

I dlatego nie licz na jakieś zyski z internetu.

I dlatego mylnie uważasz, że internet to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

I dlatego sprzedaż internetowa w tej branży to margines.

Czasami warto niektóre rzeczy zlecić profesjonalistom, jak się samemu nie wie.

Bo to się opłaca.

Pozdrawiam,

eM

W tym momencie jesteś "hamulcowym" własnej firmy.

I to najczęściej bardzo trudno przyjąć szefom firm do wiadomości.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Strony nie będę zmieniał bo sam ją robiłem i mi się podoba :)

Kurcze, a to nie jest tak że ma się podobać Twoim klientom, a nie Tobie?! Nie jest tak że ma budzić zaufanie, być przejrzysta i intuicyjna w nawigacji?

A czy to top 1,3 czy 6 to mało ważne.

Jeśli ktoś znajdzie interesujący go towar zanim trafi na Twoją stronę, nie będzie szukał dalej, właśnie straciłeś klienta. Często między pozycją 1 a 3 jest duża różnica.

Fajna strona o capoeira

Szczerze? to ja bym tam nie zakupił nic... :) i jak wyżej napisano strona ma się podobać i być przyjazna dla klientów a nie dla właściciela... Bez urazy ale wg mnie każdy powinien robić to co potrafi i co robi dobrze. A stronkę samemu to można zrobić sobie hobbystyczną o "chomikach" ot tak dla siebie i dla satysfakcji a nie sklep czy stronę firmową gdzie wchodzą klienci...

A co do mapki. Ja rozumiem że ten ktoś wykupił reklamę adwords i "znacznik" z reklamy (niebieska 1) przykrył Twój znacznik B tak że na mapce go nie widać. W ten sposób osoba szukająca usługi w miejscowości Czeladź trafi do konkurencji bo Twojego znacznika w ogóle nie widać. Ale z tego co widzę jest to też firma z tej miejscowości więc nie wiem w czym problem...

Drogi Mirku,

widzę, że zrobiłeś ten temat, żeby się publicznie wypłakać, bo pojawiło się tutaj kilka bardzo dobrych rad od osób, które zarabiają przez net rzeczywiste i niemałe pieniądze, Ty natomiast wszystko negujesz w sposób "nie, bo wiem lepiej".

Zatem nie skarż się, chłopie, na konkurencję, bo wolny rynek nie zabrania takich działań i co więcej: nie są to wcale działania nieuczciwe, jak próbujesz to zasygnalizować.

Jak już wielokrotnie tu powiedziano, są tylko dwie opcje:

1) siedzieć i płakać (na razie właśnie to wybrałeś)

2) zacząć działać (porad pojawiło się dużo, ale "można konia tylko doprowadzić do wodopoju... za nic go nie zmusisz, żeby pił".

pozdrawiam

dymna.jpg

1. Ustaw sobie Adwordsa ograniczonego terytorialnie do Czeladzi, daj dobrą cenę i wyjdziesz przed nich. Wtedy masz szansę ich przykryć na mapie za niewielką cenę.

2. Do sprzedaży przez sieć zrób sobie normalny sklep internetowy.

Eksperyment Discover.pl

Nie rozśmieszaj mnie. O jakich profesjonalistach piszesz. Odkąd pisuje na forum nie ma tygodnia żeby jakiś się nie zjawił z ofertą pozycjonowania. Za niemałe pieniądze oferują to co ja sam małym nakładem osiągnąłem po kilku miesiącach. Stronę zlecić profesjonalistom powiadasz, też się zgłaszają. Zazwyczaj firmowe szablonówki za kilka stów.

Strona się klientom podoba, pokaż mi lepszą z top30 mojej branży a stawiam Ci piwo.

Pochwal się swoją, może porównamy. Nawet jak jest o chomikach ;)

Ostatnio wszystkich przebił dzwoniący gostek proponujący mi wykupienie pozostałym rozsrożeń domen bo już ktoś z konkurencji je rejestruje. Ale on przez grzeczność pozwoli mi je wykupić wcześniej.

Tak więc cała ta branża SEO to szukanie jeleni.

1. Z tego co widzę to problem jest z 2-3 miastami. W pozostałych miastach mapka jest normalna.

2. PrestaShop, tylko grafika nieciekawa.

Grafika tragiczna, zresztą cały top w tej kategorii wygląda strasznie, zmień grafikę na profesjonalną ( w granicach 1000/1500zł ) a zobaczysz różnice.

Twój sklep będzie się zdecydowanie wyróżniał na tle konkurencji, mało kto kupuje w śmieciowych sklepach które wyglądają na opuszczone.

Szkoda że masz tak małe pojęcie na temat tego jakie możliwości i szanse daje internet, sam blokujesz możliwść zyskania większych $$

Pochwal się swoją, może porównamy. Nawet jak jest o chomikach wink.gif

Nie rozmawiamy tu o moich realizacjach czy stronach.

Akurat strony konkurencyjne są bardziej zachęcające do zakupów nie Twoja. Żalisz się że Twoja konkurencja jest słaba i nieprofesjonalna, potem piszesz że branża SEO czy ogólnie internetowa jest również nieprofesjonalna. Jeszcze trochę powiesz że wśród setek tysięcy pl firm tylko Twoja jest "najlepsiejsza" i najbardziej "pro". To że nie potrafisz dostrzec mocy drzemiącej w internecie i nie potrafisz na niej zarobić to Twoja strata. Obyś się tylko pewnego dnia nie obudził z ręką w nocniku jak konkurencja (pomijając już fakt co o niej myślisz) wygryzie Cię z interesu.

I w sumie sam sobie przeczysz najpierw piszesz:

Zdziwiony że od kilku dni sprzedaż drastycznie spadła zacząłem szukać przyczyny.

Podkreślę słowo drastycznie, co oznacza że ten interes w necie nie jest taki słaby jak go opisujesz potem pisząc że:

Zapewniam Cię że internet w tej branży to margines.

Skoro to taki margines to przestań płakać, że konkurencja otworzyła sklep w Twoim mieście i się pozycjonuje czy reklamuje, zamknij stronę i sprzedawaj na giełdzie czy w tradycyjnym sklepie.

[...]

Strona się klientom podoba, pokaż mi lepszą z top30 mojej branży a stawiam Ci piwo.

[...]

Proszę Cię bardzo KLIK 1 KLIK 2 - daleko nie szukałem, 1 strona wyników.

Ponadto z Twoim zadartym w górę nosem daleko nie zajdziesz.. brak Ci ogłady i samokrytyki

[edyta]

piwa nie chcę, pewnie jakiegoś sikacza byś zapodał.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Proszę Cię bardzo KLIK 1 KLIK 2 - daleko nie szukałem, 1 strona wyników.

Pierwsza to sklep i co w niej ciekawego, druga nadaje się na stronę zakładu pogrzebowego. Ale to kwestia gustu.

Może i mam zadarty nos ale przynajmniej moja strona nie ładuje się 5 minut jak Twoja ze stopki. Tak więc nie mamy o czym mówić bo nawet jej zobaczyć nie można.

Posty mam cenzurowane tak więc pewnie się pod wieczór wyświetli. Może Ci się strona zacznie wtedy ładować.

Ale to i tak nie na temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności