Skocz do zawartości

Konkurencja mnie wykończyła?

Mirek pokrowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Liczy sie tylko TOP1. W zaleznosci od frazy, branzy, ilosci adwordsow, tytolow i opisow itp klikalnosc w naturalne wyniki jest rozna, ale zazwyczaj TOP1 ma 2 razy wiecej wejsc od TOP2 o TOP3 to nie wspominam, bo czasem potrafi to byc i mniej niz 1/10 TOP1.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
"Jak Cię widzą tak Cię piszą"

Może i masz racje ale śmieszą mnie poglądy przedpiścy na temat co jest albo nie jest ładne. Jedna strona wcale mu się nie ładuje a druga to taki szajs że wstydziłbym się ładować ją do stopki. I ktoś taki poucza kogoś co jest ładne a co nie.

Może ja jestem dziwny a moi klienci jeszcze bardziej, ale podczas zamówień usłyszałem już kilka bardzo pochlebnych opinii na jej temat, głównie od kobiet. Cytował nie będę, żeby nie popaść w samouwielbienie ;).

Ale kilka stron piszemy o bzdurach a nikt nie kapnął się na czym polegał myk o którym pisałem. Najsmutniejsze że forumowicze z kilkoma tysiącami postów nie wiedzą o co w nim chodziło.

Z pozycjonowaniem niewiele on miał wspólnego.

Mirek pokrowiec skoro klik 2 to twoim zdaniem zakład pogrzebowy to nie mamy o czym rozmawiać.

tłucz dalej te swoje paskudne 'płaskorzeźby' w PSie i hostuj stronę na republice bo o SEO, pozycjonowaniu, grafice i biznesie się z tobą nie da pogadać.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Posty mam cenzurowane tak więc pewnie się pod wieczór wyświetli

chciałbym Ci zwrócić uwagę, że moderacja, a cenzura są blisko siebie, ale nie są równoznaczne.

Twoje posty są moderowane i jeśli nadal nie będziesz przestrzegał regulaminu forum, to skończy się banem.

a wracając do tematu, który założyłeś:

Zdziwiony że od kilku dni sprzedaż drastycznie spadła zacząłem szukać przyczyny

zatem skoro jesteś taki zdziwiony, to może zacznij słuchać ludzi, którzy zajmują się marketingiem i sprzedażą w internecie zawodowo i robią to dłużej od Ciebie... czasami nosek warto spuścić, bo na każdą uwagę, jaką dostałeś w tym temacie reagujesz jak byk na czerwoną płachtę.

Coraz bardziej mnie zastanawia, po co założyłeś ten temat, skoro nie chcesz pomocy - i to darmowej - od ludzi, którzy znają potencjał internetu, bo z tego żyją...

A tymczasem zachowujesz się, jak dzieciak, który dotyka pieca, parzy się, jest zdziwiony, ale kiedy wszyscy naokoło mówią "nie dotykaj pieca, bo się oparzysz", dalej dotyka, twierdząc, że za pierwszym razem to był czysty przypadek, bo latem piec był przecież zimny, zatem dlaczego zimą miałbyś się poparzyć...

...

Najsmutniejsze że forumowicze z kilkoma tysiącami postów nie wiedzą o co w nim chodziło.
Wyszukiwarka - Fraza pokrowce samochodowe, miejscowość Czeladź, no i w mapce po prawej już nie istnieje. Kolejną stronę wrzucili i moją lokalizację przykryli balonikiem z numerem 1.

a to ciekawe, że nie znalazłeś w "pomocach" kolegów, bo proces, jak to się robi - jak również recepty zostały podane przez jednego z użytkowników...

Z pozycjonowaniem niewiele on miał wspólnego.

bardzo się mylisz: to własnie jest pozycjonowanie:

- stawiam "filię" w Twoim mieście - nawet wirtualną

- w TOP 10 wbijam nie dwa - jak Twoja konkurencja - a dziesięć stron moich odpowiednio wypozycjonowanych, żeby wywalić Cię zupełnie z TOP10

- w mapkach wykupuję adsensa, który przykryje zupełnie Twój balonik, odpowiednio ustawiając frazy, żeby nie kosztowało mnie zbyt drogo

i robię to przez rok...

...żegnaj stary konkurencie

Nadal uważasz, że nie ma to nic wspólnego z pozycjonowaniem?

dymna.jpg

"dochody z internetu są marginalne" a jakie mają być jak nie posiadasz strategii, wiedzy, pieniędzy, zaplecza technicznego, itp.

Zdobądź top1 na kluczowe frazy, zdobądź możliwie dużego LT, wejdź we współpracę z firmami w tej samej branży ale sprzedającymi zupełnie co innego, zbuduj markę w internecie, poczekaj z rok i dopiero potem narzekaj, że nie idzie ale zapewniam Cie, nie będziesz miał powodu chyba, że z natury jesteś marudny.

@Mirek pokrowiec

Nie obraź się ale wizualnie (a z tego co widzę to i funkcjonalnie) Twoja strona to szajs w najczystszej postaci. Nie wiem czy sam ją robiłeś czy ktoś zrobił z Ciebie jelenia i wziął za to kasę ale powinieneś coś z nią zrobić...

P.S. Jeśli dobrze pamiętam to Ty pchasz do katów jakieś śmieszne stronki udające zapleczówki? Kojarzę po stronce w stopce... Jeśli się mylę to przepraszam.

Nadal uważasz, że nie ma to nic wspólnego z pozycjonowaniem?

Oczywiście że nie ma to nic wspólnego z pozycjonowaniem. Wcześniej czy później ktoś doprowadzi to tego że nie będziesz miał żadnej strony w top 10.

Kwestia na ile pozwoli Ci konkurencja. I jak Ty "pogrywasz" nieuczciwie w pozycjonowaniu to i wkurzony konkurent nie będzie miał skrupułów. Już samo wrzucanie do top 10 kilku swoich stron jest samobójstwem. Ale może się nie znam i się mylę.

Jeśli dobrze pamiętam to Ty pchasz do katów jakieś śmieszne stronki udające zapleczówki? Kojarzę po stronce w stopce... Jeśli się mylę to przepraszam.

Dobrze kojarzysz bo i ja Ciebie zapamiętałem. Na kilka miesięcy dodawania stron do katalogów tak chamskiego maila od admina nie dostałem.

Raczej nie powinieneś zajmować się katalogami bo jesteś zbyt "ambitny" i i masz przerośnięte ego.

A teraz możesz możesz zrobić z moimi stronami to czym mnie straszyłeś.

I jak Ty "pogrywasz" nieuczciwie w pozycjonowaniu to i wkurzony konkurent nie będzie miał skrupułów.

Widzisz, czytam to forum od niedawna, ale odniosłem wrażenie że wielu ludzi podchodzi tu do sprawy czysto biznesowo, bez zbędnych emocji. Mało ich obchodzi czy kogoś wkurzą, ba, muszą wręcz się liczyć z tym że tak będzie i pewnie mało ich to obchodzi. Pozycjonowanie polega na tym że jeden zyskuje, a inny traci.

Już samo wrzucanie do top 10 kilku swoich stron jest samobójstwem.

Niby dlaczego? To częsta praktyka, sam widziałem branże gdzie jedna firma ma 2-3 sklepy online, katalog produktów, blog firmowy i co tam sobie zamarzysz na różnych domenach, wszystko w top10 na daną frazę.

Fajna strona o capoeira

Już samo wrzucanie do top 10 kilku swoich stron jest samobójstwem. Ale może się nie znam i się mylę.

nie znasz się i się mylisz - to jest właśnie dobry sposób marketingu internetowego.

Myśle 'kolego' pokrowiec, że zatrzymałeś się w PRLu - oznacza to, że jesteś niereformowalny.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Siedzę i podziwiam niektórych....

Czytam PIO i wyciągam to co uważam za potrzebne...

Jestem daleki od krytyki kogokolwiek, ale w tym wątku mnóstwo osób opisało co myśli o Twojej stronie, co by zmienili, co dodali...

Jeśli rozumiesz zagadnienia SEO wyciągniesz z tych opisów wnioski - bo na naukę NIGDY nie jest za późno!!

A fraza lokalna na którą chcesz się pozycjonować naprawdę nie jest trudna...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności