Skocz do zawartości

Fakt czy naciąganie?

Crossbow1

Rekomendowane odpowiedzi

Moja rada:

Jeśli byś miał zamiar podpisać umowę na pozycjonowanie z jakąś firmą, to po pierwsze nie daj sobie wcisnąć abonamentu tylko płatność za pozycje. Po drugie z doświadczenia wiem, że sklepy najlepiej pozycjonować tak jak ktoś wyżej napisał na długi ogon. Zwykle jak ktoś chce kupić gitarę (a sam kupowałem) to wie jaki model, modele go interesuje i będzie szukał najtańszego sklepu lub sklepu z najszybszą wysyłką, najlepszą obsługą etc.

Do tego może warto pokusić się o współpracę z jakąś porównywarką cen.

Tu miała być sygnatura...

Na niszowe frazy, dokładne hasła, ze swoją ofertą, a często z linkiem można bez problemy wejść na TOP dodając do portali typu cylex, olx, tablica, czy innych darmowych portali ogłoszeniowych, zaletą jest to ze przeważnie wpisy z tych portali są wysoko oceniane przez G

Zwykle jak ktoś chce kupić gitarę
hmmm... trochę gram i nie wyobrażam sobie "pokochać" jakiegokolwiek instrumentu przez internet...

ale to tak offtopic

odpowiadając na temat: "bandycka" oferta...

jakbyś te same pieniądze zainwestował w dobrze zrobione pozycjonowanie na wynikach organicznych, to wejść miałbyś znacznie więcej.

Każda forma reklamy jest warta uwagi

szczególnie, kiedy dostaje się coś za darmo na próbę... :)

dymna.jpg

Jeśli byś miał zamiar podpisać umowę na pozycjonowanie z jakąś firmą, to po pierwsze nie daj sobie wcisnąć abonamentu tylko płatność za pozycje. Po drugie z doświadczenia wiem, że sklepy najlepiej pozycjonować tak jak ktoś wyżej napisał na długi ogon.

Sam sobie przeczysz. W takiej sytuacji nie da się rozliczać wyłącznie za efekt.

Długi ogon jak najbardziej. Dodawaj sam do katalogów, pisz wartościowe teksty na jakiś blog, dodawaj mniej wartościowe teksty do precli... jeśli się okaże, że nie ogarniasz - złóż zlecenie, na pewno znajdziesz dobrą ofertę - znacznie korzystniejszą, niż tę z AdWords, o której wspominasz.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

jeżeli dobrze czytam "gitar" to sądzę, że za 2500 tysia na miesiac niejeden tutaj pozycjoner przybiegnie świnskim galopem z ofertą ;)

i to świni spiepszającej przed rzeźnikiem :)

I co najważniejsze pozycjonowanie da Ci efekty na długą mete a adwords da efekty wyżej wymienionej firmie :)

Zdecydowanie proponuję Ci ogarnąć podstawy pozycjonowania i robić to na własną rękę.

Niestety z doświadczenia mogę powiedzieć, że pozycjonerzy zdzierają tak samo jak ci od AdWords ;) Albo nawet bardziej, bo w pozycjonowaniu mało kto ma rozeznanie i mało kto wie ile może faktycznie kosztować dana fraza (to moja prywatna opinia, bez urazy).

spróbuj sam pokatalogować, popisać precli, a tę firmę po prostu olej ;) swoją drogą to ciekawe.. płacić pośrednikowi za adwordsa.. ciekawe

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

pozycjonerzy zdzierają tak samo jak ci od AdWords

Dlatego właśnie dobrym sposobem rozliczenia jest rozliczenie za wykonane prace. Taką umowę często podpisuje się z duuużymi klientami, ale w przypadku małych to też ma sens.

Jednak najpierw spróbuj sam, będziesz miał rozeznanie.

Podbijam to co napisał Bunitas. Jak LT to abonament lub za ruch. Jeśli będziesz rozliczał się za pozycje to będą za wszelką cenę chcieli dobrać frazy, które wbiją łatwo a nie koniecznie dadzą ruch jak pewna słoneczna firma i ich przykład o śląskich busolach.

hmmm... trochę gram i nie wyobrażam sobie "pokochać" jakiegokolwiek instrumentu przez internet...

ale to tak offtopic

Ogrywasz w realu, kupujesz w necie :D pewnie, że jeśli chodzi o customy to trzeba ograć konkretny model, ale masówka jest z grubsza ta sama wszędzie. Zresztą w necie sprzedają najtańsze gitary, wystarczy popatrzeć na allegro ;)

Sam sobie przeczysz. W takiej sytuacji nie da się rozliczać wyłącznie za efekt.

Niby czemu? Myslisz, że gitar w takim sklepie będzie klika tysięcy?

Tu miała być sygnatura...

Ja bym na miejscu autora zainwestował czas przede wszystkim na marketing szeptany, jeżeli chce to najniższym kosztem. Jeżeli chodzi o zabawę w google to myślę, że pozycjonowanie jest korzystniejszą opcją aniżeli adwords. Choć zależy to niewątpliwie od rodzaju biznesu:)

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Niby czemu? Myslisz, że gitar w takim sklepie będzie klika tysięcy?

Oj to chyba mamy inne podejście do tego, co to jest long tail. Nie ma znaczenia, ile w sklepie będzie gitar. W przypadku pozycjonowania long tail nie pozycjonuje się bezpośrednio produktów, a odpowiednio linkuje całą strukturę serwisu - nie ma więc szans rozliczyć się jedynie za efekt. Chyba że za każdą frazę związaną z produktem - a to będzie zupełnie niekorzystne dla klienta, biorąc pod uwagę, że jeden produkt może mieć kilka fraz kluczowych. Nawet w przypadku małej ilości produktów może to być ogromna ilość fraz. W takiej sytuacji abonament znacznie bardziej się opłaca.

Ja bym na miejscu autora zainwestował czas przede wszystkim na marketing szeptany, jeżeli chce to najniższym kosztem.

Marketing szeptany bynajmniej nie należy do najtańszych form marketingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności