Skocz do zawartości

Czy adsence jest traktowane jako liniki wychodzące?

santer

Rekomendowane odpowiedzi

Czy adsence jest traktowane jako liniki wychodzące? I czy ma wpływ na pozycję naszej strony w wyszukiwarkach.

Ile linków może bezpiecznie wychodzić ze strony (do stron o tej samej tematyce) tak żeby nie ucierpiała na tym pozycja naszej strony?

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

Czytałem już w wielu miejscach, że całkowity brak linków wychodzących też nie jest dobry. Jest to nienaturalne. Zatem parę linków pewnie nie zaszkodzi.

I jeszcze jedno.

Z tego choćby forum wychodzą tysiące linków a jakoś sobie radzi.

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Jestem laikiem, ale...

z czasem zauważysz, że im więcej reklam tym gorsze wyniki w google, (a to zobaczysz po spadku ilości odwiedzin). Im więcej reklam i na przykład obrazków tym mój blog robił się cięższy. Jak tylko minimalizowałem liczbę reklam, tak za dzień lub dwa liczba wejść na bloga podskakiwała. Mam prosty sposób na zobaczenie, czy moja strona jest zbyt ciężka: jeżeli zamula ją podczas ładowania to pytam się dlaczego?

Problem jednak w tym, że nawet jeżeli zwiększysz liczbę reklam adsense to i tak prawdopodobnie nie wiele więcej zarobisz...

Myślę, że lepiej umieść jedną/dwie reklamy adsense w jednym/dwóch sensownych miejscach i obserwować. Wytrwałości życzę, można się załamać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności