Skocz do zawartości

Zdjęcia w wynikach grafiki

forum890

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak są wyświetlane zdjęcia w wynikach wyszukiwania grafiki. Chodzi mi dokładnie o to, na jakiej zasadzie Google wybiera które zdjęcia pokaże. Mam stronę o ciastach z artykułem 'Jak zrobić szarlotkę' a w nim trzy różne zdjęcia, jedno na górze artykułu, jeden gdzieś po środku i jedną miniaturkę na samym końcu. Wszystkie mają podobną nazwę - jak-zobic-szarlotke.jpg, jak-zobic-szarlotke2.jpg i jak-zobic-szarlotke3.jpg. Każdy ma też ten sam alt czyli 'jak zrobić szarlotkę'. W artykule był tytuł - Jak zrobić szarlotkę, nagłówek H1 też taki sam, a w artykule często powtarzane były słowa związane z szarlotką i jej przygotowaniem. Pytam dlatego, że Google wyświetlał obrazek z dołu strony, z sekcji 'inne', który nie odnosił się do tutaj wspomnianych szarlotek ale do makowca i na hasło 'jak zrobić szarlotkę' pojawiało się te zdjęcie makowca ( to zdjęcie było nazwane i zaltowane odpowiednio dla makowca)...Na jakiej zasadzie Google wybierał tę fotkę a nie tą którą powinien?

Dziękuję za wszelką pomoc.

Tak namąciłeś z tymi ciastami, że nie mogę się skupić. Piję kawę i taki słodki dodatek byłby mile widziany :D

Podaj link tu czy na pw to się zobaczy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

a ja kiedyś - jakieś trzy lata temu, więc przy dzisiejszym algo może być różnie - spamowałem linkami docelowymi do danej grafiki na dany anchor...

<a href=https://costamcostam.com/grafiki/mojagrafika.jpg

efekty były ciekawe, bo nawet przy frazach takich jak wczasy czy wakacje miałem w topie po kilka grafik :D

myślę, że warto się pokusić o test z "ciastami" :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności