Skocz do zawartości

Jak zdepozycjonować stronę ?

GregiUK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może przynajmniej ja odniosę się do głównego wątku :)

Spróbuj zrobić nową stronę, wymień się z konkurencją linkiem (A>B, B<A), przyłóż po 100 tysięcy punktów w e-webie (sprzedam niedrogo :D) na oba serwisy (konkurencji + Twoja nowo założona), linkuj je na tę samą frazę.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

To może ja sie wypowiem :D

1. Jeśli chcesz depozycjonować stronę, to zakładam, że jest o 1 oczko wyżej niż ty. Obstawiałbym 2 pozycję.

2. Nawet jak ja zafiltrujesz, obecnie filtry szybko puszczają - strona po miesiącu może wrócić na swoje miejsce. Później możesz miec problemy wbic swoją na 1.

3. Jeśli ktoś zna się na rzeczy i zobaczył, że konkurencja wali linkami, z pewnoscia dostaniesz rykoszetem.

4. Być może nawet nie zaszkodzisz konkurencji a tylko pogorszysz sprawe

5. Szykuj kase na SWLe

6. Powodzenia

O_o

Gregi...a to w UK nie ma swl'i którymi mógłbyś zdepozycjonować? no co ty dajesz koleś... taki spec co na takie mega frazy pozycjonuje a nie potrafi zdepozycjonować konkurencji... Zniknij, przepadnij boś żałosny i jeszcze pytasz tu w PL gdzie przecież nie mamy skutecznych swli i nikt sie nie zna na pozycjonowaniu - zabłąkałeś się?

Musiałbyś znaleźć jakiegoś "haka" i zabawić się w kapusia -> jakiś spam report etc.

Po za tym to temat, za przeproszeniem z (_._) i już otrzymałeś najlepszą odpowiedź - zrobić więcej stron które będą lepsze i zepchną inne niżej, czyli je zdepozycjonować.

Pomijając etyczność takich zachowań to można prawie każdą stronę zdepozycjonować więcej o tym można poczytać u mnie na blogu: https://www.optymalizacja.edu.pl/depozycjon...a-mity-przyklad

Ale osobiście nie polecam takich metod ;)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jak do czego ? - Nudzi mnie słuchanie bzdur że czegoś się nie da zrobić , że google nie filtruje za BL itd. a poza tym artykuł ma pokazać jak się zabezpieczyć przed podstawowymi technikami depozycjonowania strony (jak opisałem na swoim przykładzie nie każdy wie jak się zabezpieczyć) a to jest duży problem.

PS: I tak nie opisałem wszystkich możliwych metod zdepozycjonowania strony - znam jeszcze 3 bardziej skuteczne metody i mniej nie legalne ale tego już nie dam publicznie (na potrzeby ogólnodostępne ta wiedza jest wystarczająca i dająca mam nadzieję wystarczająco dużo do myślenia)

@Kojotek_OX zastanowił byś się dwa razy zanim coś opublikujesz. A może się zastanowiłeś ...? Do czego niby mają prowadzić takie publikacje?

ot choćby do depozycjonowania stron, a co?

Ogólnie bym się tego nie dopuścił, ale do czasu - lub raczej do okoliczności! Właśnie "przegrywam" nierówną walkę z stroną, która dostała dotację za "innowację", tym samym mającą na start grubą kasę na stworzenie strony i jej pozycjonowanie. Mówimy oczywiście o profesjonalnym pozycjonowaniu, a nie amatorskim w moim wykonaniu. To jest etyczne że z {moich|Twoich|waszych} pieniędzy te darmozjady wygryzą cie z interesu w który wkładasz|ryzykujesz własne zarobione pieniądze???

Dziękuję za takie artykuły i obiecuję się do nich stosować! Mam tylko 10 miejsce na interesującą mnie frazę, do pozostałych 8-miu nic nie mam, ale jedna z logiem unii, po prostu ludzko mnie wku....... .

Także @kojotek wiedz, że nawet taka wiedza jest potrzebna...

Kojotek zapewniam Cie ze depozycjonowanie strony wcale nie jest takie proste jak Ci sie wydaje. I nie mówie tutaj o rynku w Pl - jak jestes w 100 % pewien tego co napisałeś możesz odezwać sie na gg - mam kilku klientów którzy gotowi sa wyłożyć kilka tys. $ za usunięcie konkurencji.

@kazek76 - Dziękuje za docenienie starań i cieszę się że komuś się ta wiedza może przydać - chodź nie polecam tego stosować z powodów prawnych (mam nadzieje że każdy to rozumie co mam na myśli)

PS: Szkoda że nie dałeś komentarzu na blogu ;)

@IT - Nigdzie nie napisałem że depozycjonowanie jest banalne i proste (szczególnie polecam zapoznać się z końcówką artu mojego i komentarze do niego). Onetu w PL też raczej bym się nie porwał na depozycjonowanie ale powiedzmy sobie szczerze depozycjonowanie nie wiele więcej wymaga nakładów niż samo pozycjonowanie i tak samo jak nie każdego da się wypozycjonować tak samo nie każdego da się zdepozycjonować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności