Skocz do zawartości

Jak zdepozycjonować stronę ?

GregiUK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie da się zdepozycjonować strony konkurencji, nie ośmieszajcie się. Jedyną metodą na zdepozycjonowanie jest włam na serwer i podmiana plików. Młodą domenę można wpuścić w filtr ale prędzej czy później z niego wyjdzie i będzie jeszcze mocniejsza. Opcjonalnie można robić spam raporty zaplecza strony którą chcemy depozycjonować ale to działa tylko w przypadku gdy zaplecze dla strony stanowi spam, a nie strony wartościowe.

@blizzarder i @callisto

Albo bardzo mało wiecie o tym świecie albo tyłek zazdrość ściska że ktoś umie coś czego nie umiecie :)

Nie da się co najwyżej h.. zawiązać na kokardkę lub trzasnąć obrotowymi drzwiami i parę innych rzeczy ale depozycjonować się da. Zresztą po co ja dyskutuję z dzieciakami ?

@IT rynek UK / USA jest innym rynkiem bo tam nie ma pozycjonowania w takiej formie jak jest w PL co za tym idzie nie tak łatwo jest jest wykonać pewne czynności. Co do kosztów to mało się cenisz za taką usługę (chyba że podstawa to kilka zer :D ) - ja miałem przyjemność bawić się 11 stronami w tym 4 razy strony poleciały które były na moim celowniku i 2 raz 90% zaplecza i strona docelowa papap z indeksu (czyli mam skuteczność powyżej 50% - jestem lepszy ? ) ale tak poważnie mówiąc PL rynek jest tak specyficzny że jest to banalne

PS:

kwoty jakie braliśmy za usługę to było przynajmniej 10 razy tyle co za normalne pozycjonowanie

Mówisz 10x tyle co za seo czyli hmm "spa warszawa" pozycjonujesz za 1.2 zł x 31 dni x od 10 = od 372 zł (tanio się cenisz chłopie oj tanio - za tyle to ja robię zwykłe seo) - stawki z twojej strony na stan z maj 2011

Za taką kasę bym nie zaryzykował - ba nawet bym do kibla nie poszedł się odlać

EOT dla mnie w tym temacie dowody są jasne i klarowne amen. Dla przypomnienia art znajduje się pod tym adresem: https://www.optymalizacja.edu.pl/depozycjon...a-mity-przyklad

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jasne, że się da :D pomyślcie czemu tak trzęsiecie du**ą przed banem i filtrem i co go powoduje :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tyle, że w temacie padła przykładowa fraza "online dating" w TOP, a nie "spa warszawa", czy "tanie pozycjonowanie" na 30 pozycji, czego nawet się nie opłaca "depozycjonować" bo i tak tam nikt nie zagląda. Zarejestrowałem się nawet na hack seŁo blogu i wierzyć mi się nie chce, że ludzie piszą "w końcu jakieś konkrety", albo "nie powinieneś tego upubliczniać", skoro jedyny konkret tam to "walnij kilka baniek SWL, zgłoś zaplecze do google i już". Brak podania domeny i jej historii pozycji (chyba, że 5 dni uznajesz za historię i "stabilną pozycję" to nie mam pytań) przekreśla ten "test".

Chętnie też przeczytam jak Skutecznie wycinasz Majestic bota (chyba, że disallow Majestic12, to nie przeczytam :D )

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

po pierwsze to nie ma takiego słowa "depoz.. " Po drugie Twoje sposoby są dobre dla stron nie liczących się w sieci, w przypadku problemów z wartościową stroną dzwonisz do polskiego pracownika w google i sprawa załatwiona jest w ciągu kilku godzin. Po trzecie takie działania są nieetyczny i co najważniejsze niezgodne z Polskim prawem. ( z postu wynika, że prowadzisz bloga, na którym opisałeś kilka metod, jeżeli tak to można nazwać... ) równie dobrze mógłbyś opisać jak ukraść samochód. Tyle w temacie.

Mi się udało ze stroną konkurencji pod jedną taką frazę. Pojawiła się w top10 jako kolon mojego serwisu, różniła się tylko kolorami i nazwą a cała funkcjonalność to kopia mojego pomysłu. Kupiłem za 1000 zł linki rotacyjne. Ustawiłem linkowanie na każdą literę z alfabetu. Po miesiącu (na tyle miałem wynajęte linki) konkurencyjna gnida siedzi między top 40-50.

A odnoście "stworzenia 10 stron" ja proponuję stworzenia ok 40 stron na różnych klastrach, mogą to być blogi i fora. Czymś takim można skutecznie "zakleić-zabetonować" top 10 na daną frazę. Jest to używane do tworzenia tzw. seowizeruku dla ochrony marki lub dobrego imienia osoby. Przy "trudnych" frazach może się nie sprawdzić choć widziałem już wykonane skuteczne "betonowanie top10 Google" :-)

I do czego zmierza ten temat? To ma być kolejny gwóźdź do ...? Może podrzucić kilka tanich i bardzo skutecznych sposobów? ;) Jak walczycie w ten sposób z konkurencją to nie wiem co myśleć o tej branży i jej przyszłości. Wstydził bym się napisać rzeczy które zostały tutaj napisane.

E: a tym bardziej robić ...

nihil fit sine causa

Mocnej stronie nie zaszkodzisz linkowaniem z rotacyjnego swla. Nie widzę sensu wykonywania tego typu działań na słabsze strony, które da się w ten sposób zafiltrować, lepiej zainwestować zasoby we własną domenę.

Z "depozycjonowaniem" jest taki problem, że nie ma się pewności czy strona zostanie ukarana czy nasze działania jej pomogą. To zazwyczaj loteria.

Ciemna strona mocy!

Dobrze wypozycjonowanej, wartościowej stronie nie da się zaszkodzić, powtórzę to jeszcze raz. To, że jesteś w stanie zaszkodzić śmieciowym stronom to inna sprawa. A może do tych Twoich tajnych metod należy namówienie konkurencji do trzymania zaplecza na omnihoscie? Jesli tak, to depozycjonowanie rzeczywiscie jest mozliwe. W koncu uptime serwera na ktorym trzymane sa zapleczowki wynoszacy kilkanascie procent nie sprzyja indeksacji ;)

Powiem tak, wszystko jest możliwe. To jaką kto ma wiedzę i ją użyje zależy od niego. Tak jak Kojotek w swoim blogu napisał dużo ciekawych informacji, ale szara osoba nie domyśli się i nie wpadnie na to jak to wykorzystać :(. Osobiście nie robię takich rzeczy, ale potwierdzam że się da :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności