Skocz do zawartości

Koniec subdomen... chyba już czas zrobić przekierowanie z precla

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

W nawiązaniu do wpisu Kojotka na jego blogu o pozycjonowaniu, który przewiduje koniec mocy zaplecza na subdomenach, zastanawiam się, czy już warto teraz zrobić przekierowanie na jednym precelku (postawionym na subdomenie) na domenę główną lub inną domenę główną?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie za czarna ta wizja

Chyba malo osób stawia zaplecze na jednej domenie z 10 subdomenami pod pozycjonowanie jednej strony.

Zwykle zaplecze na subdomenie to katalog.domena, precel.domena, forum.domena, innyskrypt.domena.

Domen w systemach swl jak i samych swli jest tak duzo, ze raczej nie odczujemy roznicy.

Poleca 301 subdomen na katalogi co wg mnie polepszy sytuacje stron z duza iloscia subdomen

O_o

o onety i wp bym się nie bał, bo mają wysoki TR - pewnie to ploteczki jakiejś mąciwody z Google :D - te wszystkie easydiry i webmini nie będą miały wartości - zyskają katalogi na domenach głównych.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Taki krok byłby bronią obusieczną - z jednej strony mała czystka, a z drugiej znaczne pogorszenie jakości wyników wyszukiwania. Nie sądzę aby G mogło sobie na takie pogorszenie pozwolić. A jeżeli nawet taka zmiana zostanie wprowadzona to co z tego? Na G zawsze znajdzie się sposób.

Tak jak pisałem na blogu zmiany mogą być strasznie bolące osób które stawiają na masową skalę zaplecze na subdomenach (a znam takich sporo oj sporo)

Kiedyś nawet przeprowadzałem test z użyciem wildcard-a gdzie miałem linki na 50 "subdomenkach" strona ładnie poszła w TOP na swoje frazy - po 3 miesiącach wywaliłem subdomenki i przekierowałem przez 301 wszystko na katalogi - efekt był piorunujący i stronka poleciała w siną dal poza TOP 100 w kilka dni po przepingowaniu domeny i lokalizacji gdzie są moje linki.

Jak będzie po zmianach w Google -= nie wiem na 100% ale mój test przeprowadzony w kwietniu podpowiada mi że się będzie działo oj będzie. Kto ma trochę oleju w głowie już powinnien się pozbywać subdomenak i 301 na nowe domeny

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ostanio dodalem na slabe frazy 150 precli wiekszosc subdomeny, minelo 40 dni narazie strony zamiast ruszyc to na jedna spadly o 3 pozycje a na drugie ruszylo o 6 pozycji

ale ogolnie kiepsko a precle b.dobrej jakosci

pytanie jesli mam sklep na subdomenie i teraz chce go pozycjonowac czy to tez zle rokuje i nie dam rade konkurencji ktora ma sklep na domenie? :D

dzieki za info

Jak wejdą zmiany w życie dla Ciebie jako strony pozycjonowanej będzie to bez znaczenia (tak jak byś teraz pozycjonował sobie katalog w domenie) czyli "zerowe" znaczenie. W praktyce jest tu pewien czynnik bardzo ważny który będzie miał duże znaczenie (tak myślę na podstawie swoich testów na katalogach w domenach / podlinkowaniu)

Na razie nie za bardzo mogę mówić o co chodzi gdyż jest to wiedza ściśle związana z grupą HackSEO i nie mogę tych informacji publicznie podawać - przepraszam

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności