Skocz do zawartości

Koniec subdomen... chyba już czas zrobić przekierowanie z precla

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem jedynie o sposobie kwalifikacji, że subdomeny mają być traktowane jak podstrony. Czy to prawda to nie wiem - jedynie to wyczytałem w necie. O tym linkowaniu zewnętrzne/wewnętrzne to już sam sobie dopowiedziałem i to są tylko domysły. Czy mam rację - nie wiem. Czas zweryfikuje.

A co powiecie na to:

https://webhosting.pl/Uwaga.na.ranking.w.wy...inki.wewnetrzne

Tak jest tylko w narzędziach dla webmasterów a nie w wyszukiwarce. Poza tym s1.d.com -> s2.d.com to dalej link zewnętrzny, różnica jest tylko przy linkowaniu między subdomeną a jej domeną główną.

Wy chyba nigdy nie zrozumiecie, że trzeba kierować się oryginalnymi wypowiedziami pracowników Google, a nie ich tłumaczeniami/opisami stworzonymi przez jakichś blogerów.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
różnica jest tylko przy linkowaniu między subdomeną a jej domeną główną

Miałem na myśli to samo tylko może niewyraźnie napisałem. Chodziło mi właśnie o to, że linki z subdomen tej samej domeny będą traktowane nie jak linki zewnętrzne a jak linki wewnętrzne.

Z tym, że idąc dalej tym tokiem myślenia. Pozycjonowanie za pomocą subdomen X z domeny X staje się mało wartościowe, bo wydaje mi się iż linki z subdomen X będą traktowane dla domeny Y jako wychodzące cały czas z domeny X a nie wielu domen X.

Z tym, że idąc dalej tym tokiem myślenia. Pozycjonowanie za pomocą subdomen X z domeny X staje się mało wartościowe, bo wydaje mi się iż linki z subdomen X będą traktowane dla domeny Y jako wychodzące cały czas z domeny X a nie wielu domen X.
Z tym bym się nie zgodził, bo co innego "własne" subdomeny dla domeny głównej X, co innego zewnętrzne subdomeny z innej domeny Y dla domeny X. NP Dla domen regionalnych będzie tysiące serwisów [subdomen] nie mających nic wspólnego z sobą np" site:warszawa.pl wiec IMHO nielogiczne by było gdyby linki z nich były traktowane jako linki z domeny głównej warszawa.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tutaj masz rację. Myślę, że G kombinuje jak do tego podejść. Widać po ostatnich rewolucjach, że ostro się wzięli za swoją pracę. Może będą sprawdzać po tym czy subdomena i domena posiadają te same IP? G zna problem pozycjonowania subdomenami i pewnie chce coś w tym kierunku zadziałać.

Jak wprowadzone zostaną zmiany wtedy się okaże kto miał racje <_<

Dla mnie nie logiczne jest wprowadzanie takich zmian tylko w narzędziach ale będzie to miało znaczenie dla całego rankingu linków zew/wew jest to teoretycznie banalnie proste do zrealizowania i bardzo skuteczne było by to na wycięcie spamerów i linkowania z subdomen.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ja nie rozumiem o co ten cały szum, to że coś sie w G zmieni to wiadomo bo ciągle sie zmienia. Ta informacja którą przedstawiła Susan niczego do sprawy nie wnosi - czemu miała by kłamać ? Przecież jak będą chcieli to zmiany wprowadzą bez informowania na zewnątrz o swych zamiarach.

Mi wystarcza to co w komentarzach dopisała Susan:

"all the search algorithm- and ranking-related questions: This update only changes how links are displayed in Webmaster Tools. It doesn't affect how links are valued in relation to the search algorithm or ranking. It has nothing to do with Panda, nothing to do with keywords, nothing to do with PageRank."

A to że "kiedyś coś sie zmieni" to jest jasne jak słońce, ale tego nie wie NIKT oprócz wielkiego G <_<

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Jestem tego zdania co Kojotek. Po co mieliby to robić tylko dla jakiś tam narzędzi. Im chodzi o to żeby wykosić te tysiące subdomen pozycjonujących które zakrzywiają im wyszukiwanie. Co do regionalek to się nie zgadzam, że potraktują je jako subdomeny. Bardzo łatwo jest im to sprawdzić co jest domeną regionalną a co subdomeną.

Rzezniczek, widzę nie rozumiesz jak to działa. Czy wiesz że domena poznan.pl jest wlasnoscia uniwersytetu i to on sprzedaje sub-domeny,

a zobacz karpacz.pl pod ta domena urząd miasta Karpacz, a pod sub-domena Rzezniczek-mistrz-seo.karpacz.pl może być twoja strona.

Co do regionalek to się nie zgadzam, że potraktują je jako subdomeny. Bardzo łatwo jest im to sprawdzić co jest domeną regionalną a co subdomeną.

Możemy dywagować , Kojotek podał jeden ze scenariuszy który może się sprawdzi za jakiś czas ale moim zdaniem na razie niema szans na wdrążenie czegoś takiego.

Nu i trzeba zaznaczyć mało kto linkuje z sub-domen domenę główna.

ja jestem ciekaw jak wyglądały te "testy" GWT na pokazywanie i zliczanie linków oj ktoś chyba dał ciała z interpretacją, jakby nie rzucił okiem na oryginał to też bym uwierzył .....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności