Skocz do zawartości

Koniec subdomen... chyba już czas zrobić przekierowanie z precla

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam z góry nic nie chce pisać - ale przecież to może zależeć też od TR domeny głównej. Np. "google.pl" ma raczej wysoki trust rank, więc odpowiednio zostanie potraktowany "maps.google.pl", co innego 100 subdomen z dziwną treścią na domenie głównej która jest uznawana za "śmieciową" przez G.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko jest bardzo proste. Chodzi o to, żeby linki z subdomen danej domeny, nie były dla tej właśnie domeny traktowane jako linki zewnętrzne.

Ewentualnie linki z różnych subdomen jednej domeny prowadzące do innej domeny mogą być traktowane gorzej (i tu już wchodzi w grę jakość i powiązanie subdomen z domeną).

Chodzi o to, żeby linki z subdomen danej domeny, nie były dla tej właśnie domeny traktowane jako linki zewnętrzne.

Chyba zmienię strategię. Bo wykupiłem domeny regionalne np. xxx.olsztyn.pl, yyy.olsztyn.pl zzz.olsztyn.pl.

Domeny zacząłem linkować między sobą. Ale jak mi to policzy, że regionalki należą do jednej domeny to będzie nie tego. Kupuję wobec tego regionalki z różnych miast i będę tak linkował żeby różne miasta do różnych miast linkowały - to chyba będzie bardziej bezpieczne w dzisiejszych/jutrzejszych czasach niż linkowanie regionalek tylko z jednego miasta.

sprawa jest prosta - dla domeny a.pl ze słabym TR linki prowadzące z domeny b.a.pl bedą zliczane w GWT jako wewnetrzne (i w przyszłości może będą miały mniejszą moc , tak czy inaczej dalej liczy się też moc linków wewnętrznych) a do pozycjonowania witryny ccc.pl linki z domeny b.a.pl nadal bedą miały moc pozycjonującą w zależności od jakości linkowania b.a.pl

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Ale mieszacie pojęcia makabra - chyba mało komu chciało się przeczytać moją interpretację czy też org. treść

Posłużę się przykładne:

Obecnie:

Domena A jest linkowana z lokalizacji a.dom.pl oraz b.dom.pl oraz c.dom.pl daje nam 3 linki pozycjonujące z 3 różnych domen

Przewidywane:

Domena A jest linkowana z lokalizacji a.dom.pl oraz b.dom.pl oraz c.dom.pl daje nam 3 linki pozycjonujący z 1 domeny (czyli mamy linki w obrębie domeny dom.pl/* - coś na wzór site wide)

Gwarantowane:

Domena A ma 5 subdomen i z tych subdomen jest linkowana domena A teraz ma "mocne" linki z każdej domeny (linki zew. 5 sztuk ) po zmianie będzie miała linki wew. (mniejsza moc)

Dodatkowo: Domeny funkcjonalne zostały uznane kilka lat temu za oddzielne domeny więc im nic nie grozi tak samo jak np blogą *.wordpress.com i każdej innej subdomenie zaufanej przez Google gdzie użytkownik nie ma fizycznego dostępu do niej. Innymi słowy oberwą spamy i wszyscy co stawiają masowo zaplecze na subdomenach np: *.miasto24.pl itd.

Mam nadzieję że już wszystko jest jasne bo jaśniej już się nie da opisać :)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Juz tutaj niektorzy zauwazyli, ze na razie ta wizja, ktora roztoczyl Kojotek na swoim blogu to jego wlasne przemyslenia. Jak ktos zna angielski i przeczyta stanowisko Google na ich blogu to tam nic nie jest napisane o tym o czym jest glownie mowa w tym temacie na PiO. Oni jedynie zmeiniaja sposob wyswietlania subdomen w Webmaster Tools.

Moze to bedzie mialo jakis wplyw na serpy, ale z tego co pisze Google nic nie wynika. Sam raczej uwazam, ze nic sie nie zmieni, bo taki ruch bylby bardzo ryzykowany i rozpoznawania TR dla jednych stron i nie udzielanie ich innym spowodowaloby straszne zamieszanie, a ostatnio Google nie blyszczy jakimis szczegolnie trafnymi zmianami.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ale mieszacie pojęcia makabra - chyba mało komu chciało się

Dodatkowo: Domeny funkcjonalne zostały uznane kilka lat temu za oddzielne domeny

Czy możesz podać linka, które udowodni, że G inaczej traktuje:

abc.com.pl niż abc.sejny.pl (obie 2 obsługiwane przez NASK).

albo abc.biz.pl inaczej niż abc.tm.pl?

albo abc.krakow.pl inaczej niż abc.home.pl?

@TTSEO - hmm a do czego to jest ? - chyba coś Ci się pomyliło (to już nie pierwszy raz na tym forum :) )

NIKT tutaj nie pisze że Google inaczej traktuje domeny regionalne , funkcjonalne , subdomeny - piszemy natomiast że mają zajść zmiany dopiero w traktowaniu subdomen (jak widać czytanie z zrozumieniem dla niektórych jest bardzoooo problematyczne no ale cóż takie życie)

Innymi słowy oberwą spamy i wszyscy co stawiają masowo zaplecze na subdomenach np: *.miasto24.pl itd.

Mam nadzieję że już wszystko jest jasne bo jaśniej już się nie da opisać :angry:

Moim zdaniem nie masz racji, możesz mieć rację jedynie w przypadku jeżeli subdomeny *.miasto24.pl będą linkowały do miasto24.pl ale to też dyskusyjna sprawa bo nawet jeżeli linki z subdomen zostaną potraktowane jako wewnetrzne to dalej linki wewnętrzne mają wpływ również na pozycje.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Tu się też z Tobą zgodzę - jest taka opcja. Każdy z nas ma tylko hipotetyczne możliwości co nie zmienia faktu że moja wizja dała by najwięcej Google i wycięła sporą ilość spamu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności