Skocz do zawartości

Lokalizacja a pozycjonowanie

swRa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy lokalizacja ma znaczenie dla pozycjonowania? Tzn czy takie same wyniki pokaże G jeśli w Suwałkach, w Zakopanem i w Szczecinie ktoś wpisze frazę "jakaś fraza"? Albo idąc dalej czy wpisując "jakaś fraza" w Japonii, USA o Polsce będą takie same wyniki? Pytam bo chciałbym wiedzieć czy pozycjonując na np. "usługi malowania ścian" strona danej firmy będzie konkurować z całym światem czy też może liczyć na to, że np. ludzie z danego województwa będą mieli daną stronę wyżej?

Wiem, że można pozycjonować "usługi malowania ścian Suwałki", chodzi mi bardziej o wpływ samej lokalizacji na pozycje strony w G.

Nie pokaże takich samych wyników szczególnie jeśli w TOP są strony jeszcze mało stabilne. Jeśli będziemy używać fraz lokalnych to już całkiem będzie kosmos w wynikach

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jakie wobec tego czynniki wpływają na pozycje strony w związku z lokalizacją? Jak pozycjonować na rynek lokalny? Gdybym chciał np. wypozycjonować "usługi malowania ścian" i celuje w rynek japoński - np Polaków z Tokyo, co będzie brane pod uwagę? Lokalizacja hostingu strony? Lokalizacja hostingu stron, z których pochodzą linki? Tekst na stronie - frazy "Japonia", "Tokyo"? Zaznaczę tutaj, że nie chodzi mi o pozycjonowanie "usługi malowania ścian Tokyo" ale o to żeby dla ludzi wpisujących w G w Japonii "usługi malowania ścian" być wyżej niż strony na tę frazę wpisywane w Polsce.

Tak, może mieć. Uroki geolokalizacji.

Jeśli chcesz sprawdzić jak to działa wejdź sobie na google przez kilka różnych proxy i sam zobacz.

Inna kwestia że www.google.co.uk www.google.de/ czy www.google.co.jp potrafią pokazywać bardzo różne wyniki, ale nawet w obrębie danego kraju wyniki nieraz delikatnie się potrafią różnić.

Fajna strona o capoeira

Rozwijając temat: Jak pozycjonować polsko-języczne frazy na innej lokalizacji? Wracając do mojego przykładu jak wypozycjonować "usługi malowania ścian" w Japonii?

Dowiedziałem się dzisiaj ze świetnego artykuły na blogu forumowicza Kojotek_OX, że ważna jest domena jaką się zastosuje. Zakładam, że w tym przypadku powinienem stronę postawić na domenie .co.jp. Co jeszcze może pomóc? O wpływ hostingu zapytałem już Kojotka na jego blogu i chętnie zobaczyłbym inne też opinie. Linki z japońskich stron?

Tutaj podaje linka do artykułu o którym wspomniałem wcześniej, polecam - https://www.optymalizacja.edu.pl/geo-lokali...jonowaniu-stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności