Skocz do zawartości

Linkowanie wewnętrzne - Ten sam URL i dwa anchory

ebsand

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robię sobie tematyczną stronkę i jak na swoją wiedzę, możliwości i zapał obmyśliłem sobie wszystko i bawię się w linkowanie wewnętrzne.

Ale właśnie zastanawiam się jaki to ma sens, skoro wszystkie adresy wypisane są w menu bocznym i nawet jak w treści artykułu dam sobie link do innego to... no właśnie co wtedy?

Jest możliwe, że ten anchor w treści będzie miał znaczenie? Jest sens w ogóle linkowanie wewnętrznie w tym przypadku?

SEO, SEO i SEO

choćby taki, że z czasem Twój pasek boczny może powiedzmy...ewoluować.

Bardzo często z czasem pojawiają się nowe pomysły na organizację witryny strony, a anchor tekst zostaje. Poza tym czytelnicy koncentrują się na tekście, tak więc prędzej klikną na takiego linka, który akuratnie odpowiada im preferencjom. Jeżeli takiego nie będzie prędzej wyjdą ze strony.

Poza tym, co pozerzy przyznają, anchor tekst ma większą siłę.

Chciałem jeszcze zapytać, czy można linkować wzajemnie te same artykuły i czy lepiej linkować ze stron do postów (prowadzę bloga) czy z postów do stron?

Hmmm, no to się nie zrozumieliśmy z kolegą cm2011 :)

Pasek boczny nie ewoluuje, bo taka to stronka.

Poza tym (może kogoś urażę), ale nie myślę tu o preferencjach użytkownika, robiąc taką stronę, tylko o preferencjach wobec niej wuja G.

SEO, SEO i SEO

Czytałem, że anchor ma większą siłę przebicia, ale fakt tego samego IP je dyskryminuje. Bawiłem się w linkowanie wewnętrzne przez jakiś czas i uważam, że nie zaszkodziło, a wraz z innymi zabiegami pomogło. Starałem się linkować z pierwszego, ewentualnie drugiego akapitu, w ten sposób zwiększam szansę, że ktoś wejdzie przez ten link. Uważam, że każdy klik na innego mojego posta porusza wujka google, który promuje mojego bloga. Zauważyłem również, że im więcej mam linków bezpośrednich w pasku bocznym, tym cięższy jest mój blog i spada liczba odwiedzin. Anchor nigdy mi tak nie szkodził.

Jeżeli masz mało podstron i wszystkie linki są na pasku bocznym to nie ma sensu dublować linki. Za dużo linków wewnętrznych to tez nie dobrze. Zostawiłbym po jednym linku do danej podstrony - po co dublować? Jeżeli masz setki podstron to wtedy warto się pobawić w bardziej skomplikowane linkowanie wewnętrzne. Trzeba to tak robić żeby nie było fermy linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności