Skocz do zawartości

Jakie serwer dla Publikera lub Addera

kerado28

Rekomendowane odpowiedzi

albo jakiś VPS i konfiguracja albo napisz do usera @kazek76 o konfiguracje...napisz jeszcze do linuxpl czy można tam coś odpalić bo nie wiem czy nie blokują crona czasem.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Masz dwa wyjścia:

1. VPS - możesz nabyć nawet za ok 200 zł /rok ale musisz w miarę kumać ażeby go skonfigurować/skorzystać z poradników/zapłacić komuś.

2. Hosting WWW - zwykły, tani - w większości blokują, pozostaje dedykowany pod narzędzia, droższy - 400 zł /rok - gwarancja działania.

Zresztą wszystko kwestia tego jak dużo projektów uruchomisz. Może Ci się zawsze uda na tanim przetrzymać aplikację.

A gdzie najlepiej i najtaniej zainstalować taki program?

Wiem, że niektóre serwisy blokują działania Crona.

To może ustal jakiś budżet? :)

Ja mam VPS. trzymam na tym publikera, statsy i zaplecze od web-tools, teraz jeszcze doszedł omniadd i omniping, ale jeszcze nie mają grupy wiec nie generują obciążenia. Na dzień wczorajszy z publikerem i web-toolsem, obciążenie serwera prezentuje się tak:

koło 6k wpisów na dobę do precli + jakieś tam katalogi

9PrZ.jpeg

Jeśli masz VPS, to nikt cie nie wywali za crona itp :). Więc najlepsza inwestycja :). A np za 19 zł miesiac w hitme (sam korzystam). Wychodzi jak za jakiś lepszy hosting na rok.

Publiker ma to do siebie że z czasem baza znacznie się rozrasta. na vps sam sobie ograniczenia ustalasz :).

Jedyny problem to taki, że trzeba go skonfigurować. Ale np ~"Każek" ma tutaj na tym forum w ofercie (w dziale charytatywnym) ofertę, że za 50 zł wpłaty na pewną fundację Ci skonfiguruje wszystko :).

baner-seostationv2.png

jezeli chcesz uzywac omniadda tylko do popzycjonowania jednej strony to crony odpalaj co 10 minut a nie co minute

jak to rozlozysz ze dodawanie 1,11,21,31,41,51

ping o 2,12 itd

link o 3,13

to nikt ze zwyklego shareda nie powinien cie wywalic

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności