Skocz do zawartości

Trolling jako metoda zwiększania wizyt na blogu?

myfinancecompl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co myślicie o trolowaniu jako metody na zdobycie dużej ilosci wejść na bloga, a w konsekwencji większe zyski z reklam? Trollowanie czyli pisanie prowokacyjnych artykułów, które wkurzają ludzi, prezentowanie poglądów odmiennych od wiekszości społeczeństwa. Dobry to sposób na zarabianie?

pozdrawiam

Na pewnym szkoleniu była metoda podobna omawiana. Blog miał mieć tak odmienne zdania, że ludzie byli tak wkurzeni iż zaczęli linkować ten blog na forach i pisać jaki ten blog jest bee. Zamiar się udał, bo blog zdobył dużo wartościowych linków.

polemizowałbym.

wiadomo, jeśli bedziesz pisał, totalnie odmiennie jak inni uważają, myślą to fakt - skończysz jak napisał przedmówca (ExPloiT)

ale dozując to odpowiednio może być całkiem interesująco - co w rezultacie powinno dać efekt jakiego oczekujesz

tj. tylko teroria - czasami praktyka rządzi się swoimi prawami ;)

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Ja bym powiedział, że nie. To znaczy bzdury i głupoty drażnią niczym taniec z gwiazdami. Lepiej jest prowadzić merytoryczną rozmowę. Ja o sobie mogę powiedzieć w ten sposób. Odwiedzam wiele for reklamując przy tym bloga, ale i ciesząc się z rozmowy z ludźmi. Nie mógłbym przy tym pisać wbrew sobie. Czasem staram się uchodzić za mądrzejszego niż jestem, a czasem po prostu czytam i się uczę. Udzielam się na kilku forach, dzięki temu mój ruch rośnie. Staram się być aktywny, merytoryczny i ciągle szukam nowych miejsc.

Chcesz robić show? Musisz mieć taką naturę. Zachowuj się naturalnie, tak jak Ci jest dobrze. Nie możesz przez całe życie udawać, musisz uważać na psychikę, na tożsamość. Jeżeli jesteś krytykiem i uważasz, że polityka, biznes czy inne tam to jedna wielka ściema i potrafisz tak pisać to brawo, masz pomysł na bloga. Jeżeli jednak będziesz robił to na siłę, to nic z tego nie wyjdzie. Po prostu nie podołasz,...wiesz ile postów trzeba napisać? Nie mówię tu o kopiuj, wklej i zamień co dziesiąte...

Bloga musisz pisać dla siebie. Pogódź się, że jak kasa przyjdzie, to będziesz już dziadkiem. Wytrwałości, bo takie odskakiwanie od pracy to dobry sposób na odprężenie się. :D

Również cieżko w tym temacie mi sobie wyobrazić trollowanie, jeśli chciałbyś pisać poważne artykuly.

Z moich obserwacji wynika, że trolowanie sprawdza się w jakiś tematach kontrowersyjnych blogów erotycznych, głupich blogów młodzieowych pisanych pokemoniastym pismem itp...

Na tą tematykę natomiast polecam coś zupełnie innego. Jeżeli chcesz złapać ruch np. z tematyki kredytów to pozakładaj strony/podstrony/tematy itp z nazwą banku i słowem opinia/opinie. Lecisz z listy np. wszystkie banki i tworzysz sobie zaplecze np. mBank opinia; mBank opinie; opinie o mBanku; opinia o mBanku itp itd. Przetestowałem to w innej tematyce i w dwa tygodnie po założeniu precla miałem niesamowity ruch na podobne frazy.

Tematyka mojego bloga: polityka, biznes, gospodarka. Mają sens takie praktyki w tej dziedzinie?

Popatrz w jaki sposób taki JKM zdobył popularność swojego bloga(a tematykę ma identyczną). Po prostu pisze w kontrowersyjny sposób, często barwnymi porównaniami (np. do hitlera albo do władz komunistycznych) :D To się sprzedaje :)

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności