Skocz do zawartości

Ukrycie whois w domenach zarejestrowanych na firmę.

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki powiedzcie czy jest sens ukrywać whois w domenach, które istnieją w sieci od ponad roku i wykorzystuje je również do linkowania mojej strony firmowej.

Mam 5 serwisów, forum, katalog precel itd. i wszystkie domeny zarejestrowane na firmę.

Domeny stoją na różnym IP, jednak jest wszędzie ten sam whois.

Na wszystkie domeny założyłem również osobne konta w Narzędziach dla Webmasterów.

Z każdej z domen prowadzi link z anchorem do mojej strony firmowej, dwa zaplecza są również tematycznie związane.

Ma sens teraz przenieść te domeny z firmowych, również na mnie, ale jako użytkownika prywatnego, abym mógł ukryć whois?

Nie chciałby, dostać banana lub jakiegoś filtra na stronie firmowej.

Ma sens teraz przenieść te domeny z firmowych, również na mnie, ale jako użytkownika prywatnego, abym mógł ukryć whois?
Większego raczej nie ma. Jak ktoś będzie chciał odszukać Twoje zaplecze <po linkach> to i bez tego może stosunkowo skutecznie to zrobić.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Podepnę się, bo temat interesujący.

Czy jest sens kupować u różnych rejestratorów domeny a potem przenosić do swojego ulubionego? Będzie się w danych pokazywała nazwa tam gdzie się rejestrowało domenę czy tam gdzie się obecnie ją trzyma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności