Skocz do zawartości

Problem z indeksacją wpisów w katalogach itd.

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam problem z indeksacją wpisów w katalogach i chciał bym prosić o jakąś poradę. Na wstępnie podkreślę, że jestem amatorem w tej dziedzinie, staram się pozycjonować swoją stronę we własnym zakresie bo niestety nie stać mnie na zlecenie tego profesjonaliście chociaż oczywiście bardzo chętnie bym to zrobił bo jasna cho.... mnie z tym już bierze i straciłem resztę cierpliwości.

Na początku dawałem linki do swojej strony poprzez seolighta z wbudowaną mieszarką, zsynomizowałem tekst i dawałem do darmowych katalogów wyszło tego z 600 sztuk systematycznie po 10 jakieś, później miałem małą przerwę a domena dojrzewała trochę teraz ma niespełna rok chyba, jakiś czas temu znowu zacząłem walczyć o jej pozycję dałem trochę darmowych linków i jakieś 220 płatnych wpisów po 10 dziennie, użyłem do tego dwóch zmieszanych tekstów, niestety wpisy się ni diabła nie indeksują. Wyczytałem ostatnio na blogu, że wpisy mają być teraz niesamowicie unikalne, więc zacząłem poprawiać wpisy w seo katalogach na pisane z palca, dodałem też trochę nowych płatnych pisanych z palca ale się wypalam bo ile razy można opisać innymi słowami tą samą branżę ?

Pozycja strony zawisła na końcu 4 strony, seoquake pokazuje 48 zaindeksowanych wpisów przez cały ten czas, było 50 ale dwa gdzieś uciekły, więc co z tą indeksacją ? nie mam już pojęcia i siły bo na tyle wpisów w indeksie nic nie przyrasta a ostatnie 220 płatnych to chyba dało tylko 2 nowe w indeksie. Albo coś knocę albo nie wiem.

Mogli byście coś poradzić ?

Zacząłem dziś myśleć o statlinku, może w ten sposób było by łatwiej. Nie wiem ile punktów trzeba mieć tam na miesiąc ale może nie było by to takie drogie.

Będę wdzięczny za każde słowo porady bo wymiękam.

Mogli byście coś poradzić ?
Zapoznanie się z podobnymi i uniwersalnymi w kwestii indeksacji tematami na tym forum !

https://www.google.pl/search?q=Problem+z+in...amp;safe=images

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Opisy staraj się żeby były unikalne choć wystarczą zsynonimizowane. Tak to już jest, że nie wszystkie wpisy w katalogach itp. roboty znajdują więc musisz im pomóc pingująć wpisy (nie główne strony katalogów) chociażby https://pingomatic.com/ raz dziennie przez jakiś czas powinno wystarczyć. Poza tym możesz nie tylko pomóc sobie zaindeksować wpisy oraz linki (a to nie to samo), a przede wszystkim wzmocnik moc linków w takich wpisach podlinkowująć je np. punktami ze statlinka. Na 1 link statlink standard wychodzi średnio jakieś 6 punktów. Jeśli to wartościowe wpisy to możesz użyć statlinka jak mniej wartościowe, lepiej wybierz inny system stałych linków jak seomatik, jest tańszy do podlinkowania zaplecza w sam raz.

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Dzięki za odpowiedzi. Pingowałem przez chwilę za pomocą ping machine ale się zniechęciłem bo nie było rezultatu. Widać to trochę za krótko. Jeśli zsynomizowane wpisy wystarczają to jest to pocieszające bo pisanie za każdym razem całkowicie na nowo mocno wypala. Jeśli chodzi o statlinka to chciałem linkować bezpośrednio do swojej strony, choć nie do końca jestem pewien czy to bezpieczne.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Sory za głupie pytanie ale jezeli każdą podstronę z wpisem po wpisaniu w wyszukiwarce z przedrostkiem site wyświetla mi ją to znaczy że jest zaindeksowana.

Pytam tylko dlatego bo czytałem na forum że tylko mały procent ich indeksuje a mi na powyższym przykładzie wyświetla wszystkie strony,czyli co wszystkie mam zaindeksowane? dotyczy to nawet wpisów z przed kilku dni a strona jest daleko w top.

Proszę już przestańcie pitolić że indeksacja oznacza to że jest w cache google lub że jak wyleci to już nie jest zaindeksowana

Argumentacja na moim blogu też tłumaczy (potwierdza) co pisze Zgred na swoim blogu oraz pokazuje co zostało pominięte, a jest bardzo ważne dla indeksowania: https://www.optymalizacja.edu.pl/indeksacja...gu-precelku-itd

Swoją drogę jak opisy są o kant rozbić to .... ale nie zgodzę się że txt z mieszarki unikalny jest złą treścią dla Google i jest to powód nie indeksowania czy też wywalenia z indeksu

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Masz konto w Narzędzia dla webmasterów Google? Tam chyba dokładniej pokaże Ci, które linki są zaindeksowane. Z mojego doświadczenia wynika, że większość narzędzi pokazuje znacznie mniej zaindeksowanych linków niż aplikacja Google.

spis stron PR2 bezpłatny, moderowany katalog, za 3 komentarze wpis PREMIUM gratis

ciekawy katalog stron z PR1 - darmowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności