Skocz do zawartości

Zmiana domeny a zmiana linków zwrotnych

PiterX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem, że temat zmiany domeny był poruszany wielokrotnie ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na 1 zasadnicze pytanie. Czy po zmianie domeny powinienem od razu zmienić wszystkie linki wskazujące na starą domenę czy pozostawić to przekierowaniu 301 i zmieniać je stopniowo? Mam możliwość zmiany wszystkich naraz w ciągu 10 minut, bo wszystkie linki są na moich stronach pytanie tylko czy to nie spowoduje, że google założy filtr za zbyt szybki przyrost linków? To o tyle ważne, że stara domena zostanie wyłączona w ciągu 14 dni i chciałbym przenieść jak najwięcej mocy ze starej domeny na nową i aby aktualizacja linków przebiegła jak najszybciej. Dodam, że obecnie strona jest na 2 miejscu w google dla danego słowa na którym mi zależy i które jest głównym anchorem w moim zapleczu.

Czy więc dodać do starej domeny 301 i od razu zmienić wszystkie linki na nową domenę czy dodać 301 ale linki zmieniać stopniowo. A może jeszcze inne rozwiązanie?

pozdrawiam...

Dzięki za odpowiedź. Czy jakieś znaczenie ma zmiana adresu w narzędziach dla webmasterów? Bo szczerze mówiąc to nie wiem jak to zrobić bo strona jest w tym samym katalogu co poprzednio a skoro dodaję przekierowanie 301 dla starej domeny to weryfikacja starej domeny się nie powiedzie. A skoro sie nie powiedzie to zapewne zmiana adresu też nie zadziała.

pozdrawiam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności