Skocz do zawartości

Szukam puli proxy

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam hostingu który udostępniał by pulę anonimowych proxy do wysyłania zpaytań do Google, Yahoo itp.

Mój provider za 8 adresów zaśpiewał mi 2400/rok. Trochę dużo za taki prosty mechanizm. Taniej by mi wszło robić to z neostrady :angry:

Neostrada nie jest anonimowa ma tylko zmienne IP, wiec i tak Cię można łatwo namierzyć.

To żeś zabłysnął... Tu chodzi o odpytywanie wyszukiwarek, a nie włamywanie się do banku :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A w hostingu seo na linuxpl gdybym postawił tyle domen co ip i na każdej postawił własne pseudo proxy?

tam są takie same IP do każdego konta (chyba, żeby ostatnio się coś zmieniło), a że sporo osób tam konta kupiło to i skryptów odpytujących jest sporo, próbowałem tam już ładować swoje, ale bardzo szybko kończą żywot, trzeba szukać czegoś mniej popularnego wśród pozycjonerów :)

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

To, że strona jest na IP 1.2.3.4 to wcale ine znaczy, że skrypty na niej uruchomione do łączenia z netem używają tego adresu, mogą używać głównego adresu IP na karcie sieciowej i wtedy wszystkie Twoje stony odpytują z jednego IP.

Proxy i tyle, nic lepszego i pewniejszego nie znajdziesz.

To, że strona jest na IP 1.2.3.4 to wcale ine znaczy, że skrypty na niej uruchomione do łączenia z netem używają tego adresu, mogą używać głównego adresu IP na karcie sieciowej i wtedy wszystkie Twoje stony odpytują z jednego IP.

Ale IP można sobie zmienić w ustawieniach CURLa.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

https://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php

CURLOPT_INTERFACE

curl_setopt($ch, CURLOPT_INTERFACE, "XXX.XXX.XXX.XXX");

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion

No właśnie, z tego korzystam, ale IP mam kilka, odpytywanie 10k fraz trwa zdecydowanie za długo :)

Skąd dorwać całą pulę? Kupowanie kolejnych kont na róznych serwerach ich rozpraszani esystemu to jakiśp omysł, ale jak dla mnie katorga.

W linuxpl nie da się łaczyć przez ipiki przypisane do konkretnych stron?

@wedrowiec

Jaki masz odstęp miedzy pytaniami? Pytasz o kazda dziesiatke osobno w sensie max 5 zapytan na fraze?

I ile IP uzyłeś?

Ja obecnie mam rand(30,70) miedzy pytaniami od top10, potem 2 sekundy top100, 2 sekundy 11-20 i wszytsko grało.

IP mam jakieś... 300 czy koło tego. Z tego 200 w hoseo. Często są banowane dlatego po banie ustawiam kilka godzin "odpoczynku" danego IP.

Na raz leci ~50 fraz ale każda na inne IP. W każdym razie z jednego IP leci jedno zapytanie raz na kilka minut.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności