Skocz do zawartości

Kurs wymiany dla przelewu Adsense

Gonzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otrzymałem dziś płatność na konto, wg panelu adsense było to 111€, na konto otrzymałem 460PLN, czyli kurs wymian ok. 1€:4,15PLN.

Data wydania płatności wg panelu to 26.09.2011r, natomiast odebrania to dziś - 27.09.2011r.

I teraz pytanie - czy euro kosztowało wczoraj 4,15 ? Z tego co się orientuję, to w ostatnich dniach nie spadało poniżej 4,35. Gdzie leży haczyk ?

Dzięki za odpowiedź, dla upewnienia się pogolowałem trochę i wygląda, że tak właśnie jest, choć nie ukrywam zaskoczenia po wcześniejszym przeczytaniu https://adsense.google.com/support/bin/answ...mp;answer=15925 i

Zarobki z waluty raportów na walutę płatności przeliczamy, stosując aktualne stawki rynkowe w dniu przetwarzania płatności.

• 4 tygodnie później...

Jakiś czas temu zadałem pytanie do Google z jakiego dnia jest kurs wg którego przeliczają zarobki i dostałem taką odpowiedź:

"W odpowiedzi na Pana pytanie pragnę poinformować, iż przelicznik według którego jest przeliczane euro danego dnia jest oparte na przewidywanym kursie euro dla danego rynku. Nie jest on oparty na kursie euro z danego dnia w NBP. Nie możemy zatem zapewnić Państwu tabeli przelicznika euro z danego dnia.

Jeśli chodzi o agregowany kurs wymiany proszę zauważyć, iż odnosi się to do faktu, że wybieramy najlepszą stawkę wymiany euro, gdyż kwota, jaka jest do zapłaty nie jest brana pod uwagę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności