Skocz do zawartości

Konkurencja zero linków a top1

Germanek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak to jest z tym Google moja domena jest starsza posiada BL,PR2, pozycjonuję ja od już dłuższego czasu, a konkurencja która ma bardzo świeżą domenę(ze słowem kluczowy i końcówką pl ), 20BL, PR0.

I jest na pierwszym miejscu wygryza również moją drugą konkurencję która posiada kilkanaście tysięcy BL,PR2 domena z 2004.

Jak z nimi wygrać? tego drugiego dam radę wyprzedzić a co z pierwszym? ;)

Myślę że oferuję naprawdę wytrzymały worek bokserski lub worek treningowy dla małych i dużych Facetów lubiących kobiety ;-)

ale nas zasypałeś informacjami ;)

Nikt Ci nie powie dlaczego tak jest bez wglądu w serpy i wybadania domen. Czynników może być naprawdę bardzo dużo.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zacznijmy od tego, ze ta strona jest w calosci poswiecona kominiarka. Natomiast Twoja to ma malo z nimi wspolnego. Wchodze na nia i sa same worki treningowe itp., a kominiarke to masz jedna w ofercie. Cale szczescie, ze takie smieci nie sa w top1, bo bym musial od konca szukac. Cos takiego co robisz to sie juz wg mnie ociera nawet o filtr, czyli pozycjonujesz na hasla, ktore nie maja zwiazku ze strona.

Poza tym wlasnie Google na przestrzeni ostatniego roku wzielo sie m.in. za walke z takimi stronami, gdzie jest pozycjonowany long-tail na poszczegolne produktu i sa one wysoko w wynikach. Najlepiej to widac na przykladach porownywarek cen - szukasz info o telewizorze i zamiast stron z informacja sa same porownywarki. Google powoli to wyrzuca.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Chciałbym cie poinformować że jeszcze nie do końca uzupełniłem stronę z kominiarkami... posiadam ich kilka modeli :)

Worki bokserskie są od 2dni wcześniej były same kominiarki!, ponieważ zmieniałem skrypt.

Jest to sklep sportowy(jeszcze w czasie dopracowania).

Więc chyba się chłopcze pomyliłeś co do śmietnik, nie pozycjonuję po to aby tylko pozycjonować.

Konkurencja 2 również posiada bardzo dużo kominiarek, i co to też śmietnik!.

Pozdrawiam.

Ps. Ja pytałem o coś całkiem innego więc proszę trzymać się tematu.

Myślę że oferuję naprawdę wytrzymały worek bokserski lub worek treningowy dla małych i dużych Facetów lubiących kobiety ;-)

Przeczytaj co napisałeś:

"Więc chyba się chłopcze pomyliłeś co do śmietnik, nie pozycjonuję po to aby tylko pozycjonować."

I zastanów się jaki błąd logiczny popełniłeś zdaniu. A jak nie wiesz, to przeczytaj czym jest pozycjonowanie.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Dostałeś już odpowiedź.

A) Strona konkurencyjna jest zdecydowanie lepsza, bogatsza w treść i produkty. Jej optymalizacja wewnętrzna jest o niebo lepsza od twojej.

:) Optymalizacja zewnętrzna lub - jak wolisz linki - linki mogą iść z przekierowania 301 z jednej lub wielu domen. Takie "linki" są niewidoczne i nie będziesz wiedział, ile ich naprawdę jest i jaką przenoszą moc.

Myślę, że po pierwsze powinieneś popracować nad sklepem - wyglądem, ofertą, prezentacją produktów. Jeśli tego nie poprawisz, nawet jeśli przeskoczysz konkurenta, Twoja konwersja będzie dużo mniejsza niż jego.

była...

Oferty są w trakcie pisania przez copywritera więc to będzie poprawione.

Co do prezentacji produktów również robię wszystko aby to poprawić, dostaje feedback i robię tak aby każdemu się podobało.

Popracuję nad optymalizacja wewnętrzną.

Dziękuję za pomoc.

...

Chciałbym ci przypomnieć że jest to pewnego rodzaju porównywarka!, ponieważ treść pobiera z allegro!

marco2 - 3 domeny na "kominiarki motocylkowe"

kominiarka - 1 domena linkuje na nazwe domeny

Nazwa domeny to kominiarka wiec TLD rankuje wyżej.

Moim zdaniem linkuj + dodaj duzo wiecej treści.

Mogą to być produkty / opisy / opis kategori / h1.h2. .

Rankuj kategorie z kominiarkami

"title: Kominiarka dla sportowców - Sklep sportowy - worek bokserski" - a po co tutaj worek bokserski w title?

Wywal keywordy!!

Jezeli google widzi takie cos napisanane na kolanie to napewno nie wpuści Cie to TOP3.

Jesteśmy producentem kominiarek najwyższej jakości.

Zgłoś się do nas a otrzymasz wycenę kominiarek.

Porównaj ile treści mają strony w TOP a ile Ty. Zadaj sobie pytanie czy naprawde uważasz że zasługujesz na bycie TOP1?

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Odsyłam do wcześniejszych moich postów.

Sklep jest na nowym skrypcie!. A to co podałeś to jest dodatkową opcją kategorii nie jest obowiązkowa.

Po co worek bokserski(ponieważ również je produkuję)

Ma to być sklep sportowy.

PS. Dodam dział newsów gdzie będą umieszczane informacje o zawodnikach, walkach itp... wiec treść będzie dodawana co 2-3 dni

Germanek2 proponuje abyś to Ty przeczytał nasze poprzednie posty, dodał treść do strony, podlinkował te kominiarki i ewentualnie miesiąc po tym zapytał dlaczego nie jesteś w top1 i co jeszcze powinieneś zrobić.

W tym momencie na top1 Twoja strona nie zasługuje.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności