Skocz do zawartości

Śledzenie pozycji w wyszukiwarkach

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwila się zarejestrowałem. Dla mnie bomba, super narzedzie, własnie czegos takiego szukałem :D

Z niecierpliwością czekam na pełną wersje (masz juz jakies plany do konretnej daty), bo z obecnymi ograniczeniami to nie wiele można sprawdzić.

Życze dalszej owocnej pracy i żebyś nie stracił zapału w rozwijaniu i ulepszaniu narzędzia.

pozdro

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Update:

+ Możliwość wyboru sortowania ( ustawienia )

+ Możliwość usunięcia strony

+ Maksymalna liczba stron powiększona o 1

* W ciągu najbliższych dni mogą występować zakłamania w wynikach google.pl

Kid: PR pobierany z https://www.google.com/

Witam wszystkich, bardzo fajny pomysl z tym narzedziem, gratuluje pomyslu i wykonania. Mam jednak watpliwosci co do trafnosci wyszukiwan w googlach z uzuciem polskich liter. wyrazy, ktore mnie interesuja napewno znajduja sie w pierwszej 10 a niestety nie widac tego w wynikach seo.web-tool. Jak narazie to tyle moich uwag.

Dodaj stronę do darmowego katalogu stron

Okna drewniane

Karpacz

Saint: Możliwe że są problemy z połączeniem do serwera :/

Niestety nie wiem z jakiego powodu nie działa ( ... ) mi PR na tym serwerze i pobieram przez inny dość wolny serwer.

nilhir: Proszę bardzo :)

MMP: Dziękuje za wytłumaczenie ;)

Teraz zajmę się polskimi frazami.

A wieczorkiem puźnym jak czasu znajde troszke popracuje nad yahoo.

Update(21:40):

* poprawione przeszukiwanie fraz z polskimi znakami. Jeżeli wystepuje jeszcze jakiś problem proszę o frazę oraz URL na PW

* poprawiono sprawdzanie pozycji w google.pl oraz sprawdzanie ilości wynikow

+ dodatkowe zabezpieczenia przeciw banowaniu ;)

Dotychczas update był, co 36 godzin. A teraz ...

Update:

+ Możliwość wyboru czasu aktualizacji wyników ( przy aktywowaniu strony ). Ustawienia już aktywnych stron można zmienić po wygaśnięciu danej strony ( wygasa )

Oj nie ... jak pewnie wiesz google banuje przy zbyt duzej liczbie zapytań. Obecnie wygląda to tak ( stan na 13:10 )

Statystyki:

78 URL

262 frazy

Symulacja analizy 1 frazy co 24 godziny to:

do 5 zapytań google.com + do 5 zapytań google.pl + do 5 zapytań msn.com + do 5 zapytań netsprint.pl

Obecnie jest 150 fraz do google.com które nie są w pierwszej 50 więc 5x150 = 750 do samego google com + 112 ( fraz które są w pierwszej 50 ) i dla nich przyjmimy ze są na 2,5 stronie tak po srodku co daje 280 zapytań. Wychodzi z tego 1030 zapytań zaokrągle do 1000.

Dla google pl wyniki wyglądają podobnie

Netsprint: tutaj sprawa wygląda nieco gorzej 210 fraz nie jest w pierwszej 50 = 1050 zapytań na dobę + 52*2,5 = 130 => 1050+130 = 1180

MSN: zakładamy że sprawa wygląda podobnie jak google 1000 zapytań

Yahoo: na dniach ... ale już tego nie będe uwzględniał

Google.com + 1000 zapytań na dobę

Google.pl + 1000 zapytań na dobę

MSN + 1000 zapytań na dobę

Netsprint + 1180 zapytań na dobę

Backlink +78 zapytań na dobę

Site +78 zapytań na dobę

PR +78 zapytań na dobę

Aby działało to sprawnie, lepiej utrzymywać strony tych, którym naprawdę zależy na sprawdzaniu pozycji. I są w stanie co 7 - 14 dni wejść na stronę i kliknąć 3 razy aby potwierdzić że dalej interesują się obserwowaniem strony. Chcę uniknąć blokady przez wyszukiwarki. Wtedy każdy na tym straci...

O terminie wygaśnięcia strony będzie wysyłana informacja RSS/Mail

Jest to też ciekawe rozwiązanie. Pomyśle może nad:

14 dni - 36 godz

30 dni - 48 godz

45 dni - 72 godz

Ale nizej raczej ciezko bedzie. Nie tylko ze wzgledu na bany, ale tez szkoda serwera na zbyt czeste zapytania i generowanie statystyk dla osób które nigdy nie wejdą na stronę. Utrzymanie serwera kosztuje :)

Jak ktoś ma jakiś przykład łączenia sie fsockopen przez proxy to poprosze na priv. Ale boję się o timeout. Już teraz robocik troszke długo przeszukuje gdy strony nie są w pierwszej 10 :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności