Skocz do zawartości

Śledzenie pozycji w wyszukiwarkach

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

@mkr

Z twoich wypowiedzi wywnioskowałem że pobierasz wyniki w porcjach po 10 wyników (5*10 dla jednej frazy), nie da sie pobrać 50 wyników za jednym zapytaniem ?? Pozatym sprawdzanie PR co dziennie wg mnie jest niepotrzebne.

PS. Bardzo przydatne narzędzie ;-)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@mkr

Z twoich wypowiedzi wywnioskowałem że pobierasz wyniki w porcjach po 10 wyników (5*10 dla jednej frazy), nie da sie pobrać 50 wyników za jednym zapytaniem ??

Może ja odpowiem :D. Pobieranie naraz 50 wyników powoduje dodanie różnych dodatkowych wyników które są uzupełnieniem. Przez to narzędzie jest niedokładne !

Dla przykładu porównaj Sobie:

to: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=hotele...ogle&lr=lang_pl

z tym: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=hotele...=lang_pl&num=50

Zauważ że w drugim przykładzie przy wynikach: zlotehotele.pl i staypoland.com wyświetlają się dodatkowe podstrony jako wyniki :D

Chyba rozumiesz o co mi chodzi ?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Mam wrażenie, że wyniki są trochę nieprawdziwe. :puknijsie:

W moim przypadku:

mam 2 strony:

Adwokat Janusz Pruszyński

Mapo de Esperantistoj

Według narzędzia obie strony mają PR = 4. A według wszystkich innych źródeł jest ono zerowe ( i wydaje mi się to bardziej prawdopodobne)

Po drugie - pierwsza z tych stron według narzędzia w ogóle nie występuje pod hasłem "adwokat Łódź" w góglach. A jak się sprawdzi u źródła to jest na 10 miejscu.

Podobnie druga strona nie występuje pod hasłem "mapo esperantistoj", chociaż jest pod tym hasłem na 1 pozycji.

I nie wynika to z opóźnienia w aktualizacji, ponieważ sytuacja z pozycjami trwa już jakiś czas. Dopiero to dziwne PR zauważyłam dzisiaj.

fotoblog Dobromiły - chyba wiadomo co to...

Centrum Nanofotoniki - naukowe konsorcjum nanofotoniczne

Własnie sie zarejestrowałem, zalogowałem i gdy chciałem dodac strone otrzymałe komunikat:

Przekroczyłeś limit. Usuń strony lub dokup dodatkowe URL

Czy to jest płatne narzędzie ??

A moze jest tak dlatego ze nie podałem polecającego ??

Bo to ze

Aktualizacja pozycji chwilowo wstrzymana.

chyba nie wyklucza dodawania stron ?? :)

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Wyniki PR były z kosmosu – prawda. Po aktualizacji na serwerze, który sprawdzał PR wywala błędne PR.

Zmuszony jestem przepisać cały kod odpowiedzialny za sprawdzanie wyników od nowa. Niestety przy tak dużej ilości stron zgłoszonych obciążenie serwera było zbyt duże. Mam nadzieję, że znajdę w weekend trochę wolnego czasu.

Przez czas trwania tych prac nowe konta są standardowo zablokowane.

Narzędzie nie jest płatne! Nie planuje też wprowadzania opłat za używanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności