Skocz do zawartości

Śledzenie pozycji w wyszukiwarkach

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ustawieniach możliwość wyboru po której stronie wykresu mają wyświetlać się nowe dane. (lewo/prawo)

[ aktualizacja wykresów co 15 minut, więc jeżeli chcesz widzieć zmiany odrazu najpierw zmień ustawienia potem sprawdź wykres ]

• 2 tygodnie później...

Narzędzie generuje zbyt duże obciążenie dla serwera. Dopóki nie znajdę bardziej optymalnej metody na sprawdzanie pozycji będzie nieczynne.

Blokowałem przez Web-ftp, więc mogły wystąpić jakieś przypadkowe błędy. Gdy znajdę wolną chwilę to poprawie.

Jak ktoś ma pomysł na optymalizację pobierania wyników z wyszukiwarek to czekam na PW. Obecna wersja generuje za duże obciążenie procesora(fsockopen + eregi ) .

mkr: troche to twoje narzedzie nie dokladnie jest i jeszcze kilka innych przywar ma, ale ogolnie koncepcja sluszna. Wydajemi mi sie, ze ktos wczoesniej wspominal juz jesli chodzi o optymalizacje nie pamietam jak to jest z g. dokladnie ale generuje sie kod zapytan to jest nie glupie wydaje mi sie tez, ze wykresy podawane po najechaniu mycha sa bez sensu i generuja ci ruch nie potrzebni zupelnie najlepiej zrobic narzedzie do generowania wykresow zapisanych CSV jak to jest w AdSense jak ktos bedzie chcial to sobie wygeneruje takie cos sam.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Hmm, coś mi się wydaje, że zaprzestaaleś prac nad narzędziami, i czy updaty robisz ręcznie? Bo cos ostatnio strasznie odbiegają od rzeczywistości, liczby site: się niezgadzają, jak również PR na jednym moim serwisie jest błędny.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Aktualizacja pozycji jest wyłączona.

Site i PR sprawdzane sporadycznie.

Niestety w obecnej formie generuje za duże obciążenie dla serwera. W wolny weekend pomyśle nad zmianą sposoby sprawdzania danych

mkr: tak, ale jesli bys uzyl api to by nie bylo wlasciwie ograniczen w sprawdzanniu i mozna by to bez problemu odpalic raz na 24h. Jesli chodzi o reszte to juz twoja broszka musissz zoptymalizowac kod tak aby nie generowaltakiego obciazenia.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności