Skocz do zawartości

Pytanie technicze IV

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

<?php

echo header("location: https://krowa.pl"); // ZLE

<?php

header("location: https://krowa.pl");//DOBRZE

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 235
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie denerwujcie sie na mnie no, pisze to co mi mówicie i dalej mi nie działa. Poprawiony kod wygląda tak:

<?php

ob_start();

if ($_POST['imie'] =='bonifacy' and $_POST['pass'] == 'krowa' ) {

header("location: https://krowa.pl");

}

else {

echo 'Złe hasło';

}

?>

A wypluwa mi to:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at d:\apache group\Apache\htdocs\!\index.php:15) in d:\apache group\Apache\htdocs\!\index.php on line 27

Dobra, jakoś dojde do tego już może. Dzięki za pomoc Panowie.

Pozdr.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Nie działa ponieważ pewnie Masyw ma jakieś free host gdzie te funkcje są wyłączone.

Wiec jeśli chcesz w ten sposób implementować logowanie ten kod:

<?php
if ($_POST['imie'] =='bonifacy' and $_POST['pass'] == 'krowa' ) {
header("location: https://krowa.pl");
}
else {
echo 'Złe hasło';
}
?>

MUSI BYC NA SAMY POCZĄTKU twojego skryptu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie działa ponieważ pewnie Masyw ma jakieś free host gdzie te funkcje są wyłączone.

Nie mam darmowego hostu tylko testuje to u siebie na apachu.

Wszystko działa tylko to nie działa.

Nie mam darmowego hostu tylko testuje to u siebie na apachu.Wszystko działa tylko to nie działa.
No to masz PECHA :angry: Jak chcesz sie bawic w logowanie usera zapraszam TUTAJ ->https://www.kess.com.pl/php_manual/features.http-auth.html

Poza tym kod podany przeze mnie -> Dzisiaj, 20:44 :rtfm: MUSI dzialac Jesli oczywiście go dobrze wstawisz ;)

Najlepiej pokaż nam cały plik(phpfi.com) ;]

Lepiej nie podsuwaj Masywowi takich pomysłów bo gotóffff wklei pliki apache.conf + php.ini i inne z załogi apache/PHP :)

Jezu... erbit zasłabie, mion zasłabnie, ja zasłabne.

Ja nawet tu nie zaglądałem... by się nie denerwować :) :)

...wypluwa mi to:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at d:\apache group\Apache\htdocs\!\index.php:15) in d:\apache group\Apache\htdocs\!\index.php on line 27

Masif - ten komunikat mówi, że przed funkcją nagłówkową (header) już nagłówek został wysłany czyli, że gdzieś przed tą funkcją header musisz juz miec wyswietlony choćby jeden znak HTML'a a nie mozesz...

Słowem header to funkcja która musi byc stosowana przed wyświetleniem jakiegokolwiek znaku strony WWW - inaczej.. NA POCZĄTKU a nie w środku.

hint: moze to byc nawet spacja lub pusty enter przed pierwszym znaczkiem <? w skrypcie - kiedys tak mialem i sie niezle zadenerwowalem zanim to znalazlem.

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

czyli, że gdzieś przed tą funkcją header musisz juz miec wyswietlony choćby jeden znak HTML'a a nie mozesz...

Witaj Erb! I znowu ratujesz mi życie!

Pewnieze mam znaki HTML przed tym header!

Mam ich chyba ze 100. Myslałem że chodzi o początek kodu

zaczętego od <?php a nie ocałość dokumentu!

Wstawiłęm poprostu skrypt php w kod html. :D

Dzięki wszystkim raz jeszcze za pomoc. :)

P.s a czy jak będę miał małe pytanko jeszcze to czy mogę zapytać tu na forum?

Myslałem że chodzi o początek kodu

zaczętego od nie ocałość dokumentu!

Z tego wynika, że nie znałeś pojęcia: "początek", "początek kodu" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności