Skocz do zawartości

input type="file" - wyglad przycisku

kayman

Rekomendowane odpowiedzi

w css jest tak ze pole input i definicja button sa oddzielnie a pole input type=file" jest jakby polaczone z tych dwoch regul i nie wiem jak to rozdzielic by pole do wpisania pliku wygladalo tak jak inne pola testowe a przycisk wygladal jak inne przyciski

innymi slowy jak zdefiniowac wyglad samego przycisku dla input type="file" by wygladal tak jak inne przyciski a nie zmienil wygladu calego pola input?

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Z tego co mi wiadomo nie da się ostylować tak łatwo inputa type file. Ja użyłem kiedyś trick taki, że input type="file" miał opacity 0 czyli był przezroczysty. Pod nim miałem zwykły input type="text" i obrazek dla przycisku "przeglądaj". Do tego wykorzystałem takie style jak position absolute, z-index, opacity. Mam nadzieję że naprowadziłem Cię trochę na rozwiązanie. Wyglądało to mniej więcej tak jak tutaj

https://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności