Skocz do zawartości

poszukuję miesarki która wygeneruje wszystkie możliwe kombinacje

qba505

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy jest taka mieszarka synonimów, która po kliknięciu "generuj" wygeneruje wszystkie możliwe kombinacje słów (pełnych tekstów po mieszaniu) tak bym mógł wybrać te najbardziej merytoryczne. Piszę teksty składające się z wielu synonimów łącze je jedynie spójnikami zaimkami przyimkami zachowując przy tym sens. Sporo czasu zajmuje napisanie takiego artykułu więc ciekawi mnie ile mogę uzyskać wszystkich kombinacji takiego mieszania

Nie wygenerujesz niczym tego, bo to bedzie cala masa kombinacji. SEO Leniviec ma opcje podawania ile jest kombinacji dla jakiegos tekstu. Jak wrzucam krotki opis do katalogow - 300 znakow, kazdy wyraz ma 3 synonimy, to jest podawane, ze jest ponad milion kombinacji.

Moze to przesada, ale na pewno kilkaset tysiecy jest, bo pomysl, ze wystarczy ze tekst bedzie sie roznil tylko jednym slowem i jest to juz zupelnie inny tekst. Przy tekscie preclowym z >1000 znakow, to na pewno bedzie ponad milion kombinacji.

Pytanie jest raczej ile bedzie kombinacji jak sie ustawi, ze teksty maja sie roznic w min. np. 40%. SEO Leniviec tez ma taka opcje - tylko, ze nie podaje ile jest kombinacji, a pozwala generowac takie teksty i je porownuje i jak jest za bardzo podobny do tych wygenerowanych to jeszcze raz generuje.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@qbq505: Marny pomysł, ilość kombinacji jest taka jak mówi Carrnage, nie wyobrażam sobie przeglądania klikuset tys. czy milionów tekstów i nie potrzeba do tego SB, ani nic innego, wystarczy trochę wyobraźni i podstawy kombinatoryki.

@arve_lek: No wiesz co, z takim stażem na pio i takie posty.

C.png

C.png

Przemyślałem sprawę, nie chodzi mi o możliwie największą kombinację bo miałem na mysli przeglądanie kilkudziesięciu artykułów ~70-100 tak żeby wysegregować 20-30 najbardziej różnych od siebie :). SEO Leniviec wydaje się fajny jeśli tak jak mówicie jest tam ta opcja z podaniem różnicy tekstów w %, a teraz zapytam czy jest jakaś darmowa alternatywa posiadająca taką lub podobną opcję ?

Seolenivcem można fajnie synonimizować, można też generować treść bez progu unikalności, ale jeżeli określimy jakiś próg unikalności i chcemy coś wygenerować to program sobie delikatnie mówiąc nie radzi (nazywając rzeczy po imieniu wypadałoby użyć znacznie mocniejszych słów). Sam byłem w podobnej sytuacji jak Ty i zleciłem program, który potrafi wygenerować mnóstwo kombinacji tekstu o zadanym poziomie unikalności. Póki co program nie jest na sprzedaż, ale pewnie za jakiś czas będzie sprzedawany jak programista który go napisał dorobi parę ciekawych opcji. Jeżeli masz czas to proponuję poczekać.

...miałem na mysli przeglądanie kilkudziesięciu artykułów ~70-100...
...czy jest jakaś darmowa alternatywa posiadająca taką lub podobną opcję ?

A może po prostu crewriter.com, który generuje paczkę 100 artów?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

x1349 - a na czym Ci to nieradzenie sie SEOLenivca polega? U mnie wszystko jest ok, ale generuje teksty z 40% uniklanoscia i 40 tekstow. Przy takiej ilosci tekstow i takiej unikalnosci nie ma zadnych problemow z dzialaniem (w tekstach kazdy wyraz min. 3 synonimy).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ale czy to nie jest unikalność 40% tych 40 artów względem pierwowzoru, tymczasem 39 między sobą różnią się już niekoniecznie w 40%.

Może być tak, że każdy z 40 porównanych tekstów wynikowych z pierwowzorem jest unikalny, a wybrane dwa dowolne z tych 40 między sobą mocno podobne.

@qba505 twierdzi, że ręcznie porówna wybierając sobie stosowne. Hmm, pewnie tego nie robił dlatego tak twierdzi. Wybierze kilkadziesiąt unikalnych do pierwszego, lecz w tych kilkudziesięciu wybranych znajdą się zbyt podobne do drugiego...

W końcu dostanie oczopląsu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności