Skocz do zawartości

Wyluczanie swojego IP ze statystyk

Darq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam takie pytanie. Chciałbym wykluczyć swoje odwiedziny ze statystyk GA. Mam Liveboxa z Telekomuny a co za tym idzie IP jest zmienne.

I tu pytanie - czy w opcjach filtra wpisać adres prywatny czy adres publiczny? A może zablokować cały zakres któregoś z nich? Jak to ogarnąć, żeby nie namieszać i skutecznie wykluczyć swoje własne odwiedziny?

Jednak zablokowałem adres publiczny w panelu GA.

@pbupbu - jak tylko zalogujesz się do GA, to klikasz po prawej stronie na przycisk "EDYTUJ" w wierszu witryny, dla której chcesz włączyć filtr.

Trzecie "okienko" od góry to FILTRY ZASTOSOWANE DO PROFILU i z prawej klikasz "DODAJ FILTR".

Dalej zaznaczasz DODAJ NOWY FILTR, nadajesz mu nazwę jaką chcesz (np. wyklucz IP) i dalej wybierasz opcje w wierszu "TYP FILTRU".

Dla wykluczenia IP w poszczególnych kolumnach powinno być WYKLUCZ - RUCH Z ADRESÓW IP - RÓWNE i pod spodem wpisujesz IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności