Skocz do zawartości

Blast xrumerem na niezarejestrowaną jeszcze domenę

sting2005

Rekomendowane odpowiedzi

... Walnąłem duży blast na niezarejestrowaną domenę. ...

Czy nie sądzisz, że 5 dni to trochę mało aby Google zaindeksowało linki z blasta? Pewno jakąś część tak ale...

Poza tym czy pozostałe linki nie wystarczyły by uzyskać taką pozycję? Innymi słowy skąd wniosek, że linki z przed zarejestrowania cokolwiek dały?

Walniecie blastem na nową domenę daje podobny efekt. Nie widzę zatem rewelacji w blastowaniu nieistniejącej domeny. Na razie traktuję to jak kolejną pijarową bajeczkę.

Czy to tak ciężko zamówić blasta i sprawdzić? Jak długo chcecie jechać na wierze w czyjeś słowa?

mmarek - nie sądzisz, że zadajesz pytania nieodpowiednim ludziom ? Większość tak ma. Poczyta pierdoły i opowiada je dalej. Nie wiem tylko kto jest gorszy czy ten co wierzy w pierdoły czy ten co je opowiada robiąc z siebie eksperta.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy nie sądzisz, że 5 dni to trochę mało aby Google zaindeksowało linki z blasta?

Czytamy ze zrozumieniem. Napisałem, że podałem wyniki po 30 dniach od blasta a nie po 5 dniach. Było pytanie, jest odpowiedź. Kto chce ten niech wierzy i naprawdę mnie to guzik interesuje czy ktoś uważa to za bajeczkę czy uwierzy i sam to później sprawdzi. Czy to naprawdę ma takie znaczenie żeby potem opowiadać jakieś pierdoły o świstakach i Ferrari? A Ty podałbyś adres swojej dobrej domeny na którą walnąłeś jakiś duży spam? Bądźmy poważni.

EOT...

cyt. Jaka jest różnica między blastem na nową a na niezarejestrowaną domenę?

Panowie,

Na prawdę nie wiecie / nie widzicie różnicy?

Czy tylko udajecie.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

...

Na prawdę nie wiecie / nie widzicie różnicy?

....

Tak, rozumiemy, widzimy różnicę. Domena zarejestrowana 5 minut po blaście też jest domeną zarejestrowaną po blaście. Ty zaś nie rozumiesz ironii.

Krótko mówiąc powątpiewam czy okres 5 dni jest wystarczający na stwierdzenie, że Google zaindeksowało linki z blasta o już na pewno jest zbyt krótkim okresem by powiedzieć, że linki z przed zarejestrowania domeny (z okresu 5 dni) dają cokolwiek takiej domenie.

Możemy podyskutować jak ktoś zrobi test rejestracji domeny 30 - 60 dni po blaście. Ja takiego nie robiłem.

Czy ja wszystko muszę tłumaczyć łopatologicznie? Brak już ludzi ruszających głową na PiO ? Ktoś jeszcze nie zrozumiał ?

Nie widzę zatem rewelacji w blastowaniu nieistniejącej domeny.

Nie dziwne jak nie wiesz po co się to robi.

Skoro nie - to nie rozumiem. Wyjaśnij.

Nie można ukarać nieistniejącego a siła rośnie.

Proste?

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Chyba chodzi o to, że w chwili wykonywania blasta domena nie ma właściciela, więc wszelkie skargi czy donosy ze strony właścicieli stron lądują w kosmosie. Rejestrując taką domenę tydzień, lub dwa po blaście mamy wytłumaczenie, że to zbieg okoliczności lub inny bajer, ale jest ryzyko, że ktoś zrobi to wcześniej

Natomiast domena blastowana po rejestracji, to domena, którego właściciela można ścignąć za spam lub złożyć donos mimo, że nie została jeszcze zaindeksowana, tak?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

@Erbit

To jak się tak zajmujesz analizą i punktowaniem czytania ze zrozumieniem, to przeczytaj proszę również ze zrozumieniem do jakich części wypowiedzi się odniosłem.

Mała podpowiedź bo rozumiem, że późno :)

cyt. Jaka jest różnica między blastem na nową a na niezarejestrowaną domenę?

Dobranoc.

@Robbieriviera - dokładnie oto chodzi. Czekanie za długo jest mało dobrym pomysłem chodź domeny .pl mogą spokojnie leżeć i 2 - 3 miesiące (małe szanse że ktoś nam to podpierdzieli) ale już np domena .com to max 5 dni (na takie domeny się puszcza zazwyczaj z 10 sztuk naraz i ma się nadzieję że chodź 1 - 2 uda się zarejestrować)

Tutaj jest pewien malutki haczyk który nie został omówiony na szkoleniu w poznaniu i zostanie opisany dopiero u mnie na blogu.

@Erbit - wiem że dupcia Cię boli że ktoś odważył się zdradzić parę sztuczek zarezerwowanych dla "wybranych" i zrobisz wszystko żeby mnie z dyskredytować ale na razie jedyne co Ci wychodzi to błaźnienie się na arenie publicznej i pokazujesz coraz bardziej że CELOWO i SPECJALNIE wprowadzasz w błąd użytkowników lecąc na swojej opinii i tym że masz moda to nikt Ci nie podskoczy

To już drugi raz dziś kiedy się ośmieszasz i pewnie kolejny watek z twoim udziałem zostanie zamknięty bo chłopie naprawdę nie da się Ciebie czytać. Nie masz nic do powiedzenia konkretnie to się nie odzywaj bo prowadzisz "pokemoniadę"

Dobranoc

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności