Skocz do zawartości

kredyty - trudny temat

aragz

Rekomendowane odpowiedzi

Czas najwyższy poradzić się w najlepszym ku temu miejscu :) A więc bez zbędnego przedłużania - dokładnie na początku lutego tego roku postanowiłem rzucić się na jeden z trudniejszych tematów a mianowicie tematyke kredytów. Strony są dwie, pozycjonowane głównie własnymi siłami, od czasu do czasu z pomocą osób zajmujących się katalogowaniem, ogólnie jednak efekty bez "fajerwerków". Od czasu uruchomienia stron i zgłoszenia do google minęło już ponad pół roku a efekty są słabiutkie, choć przez chwile były ciekawsze, tak np.

portfel24.eu / kredyt przez internet - jest 7 pozycja, była 2

portfel24.eu / tani kredyt gotówkowy - jest 6 pozycja, była 4

kredyt-dlafirm.pl / kredyt dla firm - jest 16 pozycja, była 10

kredyt-dlafirm.pl / kredyt na firme - jest 14 pozycja, była 10

Ogólnie więc sytuacja jeśli chodzi popularne frazy jest kiepska i nie wiem już co robić by piąć się w góre a nie stać w miejscu a wręcz spadać. Będe wdzięczny za wszelką pomoc, wskazówki na czym się skupić w tej chwili by poprawić pozycje?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

cały czas pozycjonować w dobrych preclach i katalogach, aby G spr. i dało Ci linka - efekty z czasem przyjdą

ale pamietaj, że konkurencja nie śpi i "magicznymi" siłami bedzie starała się być wyżej

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Pomocnik_waw_pl przecież ilość mocnych precli i katalogów jest mocno ograniczona. W branży tego typu proponuje dać sobie spokój z katalogami i zacząć budować duuuuże zaplecze.

Również zauważyłem że pod tym kątem temat zaczyna mi się nieco wyczerpywać, więc chyba trzeba skoncentrować się na zapleczu.

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

ok, ale zaplecze kosztuje, wiec zanim zbudujesz mocne zaplecze, proponuje skupić sie na katlogowaniu

może inaczej, ja bym tak zrobil, a w miedzy czasie budował zaplecze pod finanse (i również je katalogował)

jakby nie było nie sztuką jest wkładać kase, ale aby (cojanmniej) się zwróciła

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Popularniejsze frazy związane z finansami i kredytami do najłatwiejszych nie należą, na samych katalogach nie utrzymasz się w topie. Chyba czas zainwestować nieco w zaplecze. :blink:

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

A najlepiej jakbyś dał sobie spokój z finansami. Wystarczy, że ja sie tym zajmuję.

hehe.. dziękuje - nie skorzystam. W nawiązaniu do wcześniejszego Twojego posta, na finansach od jakichś dobrych kilkunastu miesięcy udaje mi się zarobić i to całkiem nieźle, problem jednak w tym że w większość klienci nie są pozyskiwani przez w/w strony a innymi drogami.. dlatego ta część wymaga jeszcze dopracowania ;)

A najlepiej jakbyś dał sobie spokój z finansami. Wystarczy, że ja sie tym zajmuję.

Za dobrze Ci nie idzie(co widać po Twoich postach), więc miejsca do top50 chyba nie są zajęte przez Ciebie i można brać ;)

A tak poważnie to ta branża jest strasznie przesycona i ciężko cokolwiek wbić. Trzeba naprawdę dużo $$$ zainwestować, jeśli się to zrobi mądrze to będą z tego profity, jeśli nie, to będzie spora wtopa :)

@myfinancecompl

Dostajesz 2gie ostrzeżenie, pisałem Ci, żebyś głupie uwagi zachował dla siebie :) jeżeli w przyszłości będziesz miał zamiar takie posty pisać na forum licz się z porządnym urlopem.

Co do branży kredytowej, jest to mój niejako konik :) (zresztą na szkoleniu SilesiaSEM, gdzie miałem przyjemność być prelengatem zagrałem w otwarte karty - pokazałem ile można ugrać samymi SWLami i do jakich stron trzeba się posuwać aby pozyskać tematycznych traffic :) ).

Przy kredytach, aby budować zaplecze należy skupić się na najprostszych frazach rzędu "tani kredyt samochodowy zakopane", żeby mieć jakikolwiek traffic i tematyczną treść

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności