Skocz do zawartości

Pomoc przy przejściu z zafiltrowanej domeny na "czystą"

andrew654

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Od ponad miesiąca walczę z filtrem google. Filtr prawdopodobnie dostałem za powieloną treść, ponieważ to jest sklep, który mogłem cały skopiować łącznie z opisami produktów itp. Zależało mi na tym, aby jak najszybciej go uruchomić. Później zacząłem zmieniać treść, jednak widzę, że to może potrwać (nie wiadomo ile). Domenę i tak będę musiał zmienić, więc chcę uniknąć tego błędu na nowej domenie. I teraz rodzi się kilka pytań:

Po pierwsze, czy mogę moją już nową unikalną treść (która jest od pewnego czasu na domenie z filtrem) umieścić na nowym sklepie bez obaw?

Co z klientami, którzy mają dane starej domeny, jak ich przekierować na nową?

Ustawienie przekierowania 301 (nowy adres strony) nie spowoduje "przejścia" filtra na nowy adres?

Będę wdzięczny za każdą pomoc

Pozdrawiam

Najpierw popraw treść i miej gotowy serwis, dopiero potem rób przekierowanie.

Jak zrobisz przekierowanie na nową stronę i bedą te same błedy to efekt osiągniesz taki sam jak masz teraz.

I tak będę musiał zainstalować i przekopiować cały istniejący sklep. Wtedy mogę coś w nim zmieniać. Co zrobić, żeby google go w żaden sposób nie zobaczyło i nie zafiltrowało na dzień dobry?

Poprawić cała treść, może zmienić ciut grafikę. Na pewno musisz usunąć przyczynę filtra.

Bardziej chodzi mi o to, żeby zanim zdążę wszystko zmienić, to google go nie odwiedziło:) i nie zaindeksowało

No i nie wiem, czy mogę w nowym sklepie użyć swojej treści, którą niedawno poprawiałem i jest w starym sklepie?

to zanim poprawisz wszystko daj w pliku robots.txt blokade dla googla, jezeli nie jest zaindeksowana ta nowa domena to narazie nie bedzie jak zablokujesz indeksacje robotom google

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

to zanim poprawisz wszystko daj w pliku robots.txt blokade dla googla, jezeli nie jest zaindeksowana ta nowa domena to narazie nie bedzie jak zablokujesz indeksacje robotom google

Ok to wrzucę plik robots.txt na nową domenę.

A co z treścią, nad którą tyle czasu siedziałem i poprawiałem, żeby wyjść z filtra? Mogę jej użyć w nowym sklepie?

Nie wrzucaj robots.txt tylko daj blokade, żeby się strona wyswietlała tylko dla Ciebie - np. zabezpieczenie na hasło czy adres IP, a reszcie świata niech sie pokazuje zaślepka. Wtedy mozesz zacząć już linkowanie nowej domeny bez konieczności martwienia się o to, że google tam dotrze. To że masz robots.txt i disallow googlebot to nie znaczy, że robot będzie twoja strone omijał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności