Skocz do zawartości

Jakość i przyszłość katalogu

szy

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytałem: czy katalog będzie miał jakąś wartość merytoryczną kiedyś, czy będzie w nim porządek, czy ma służyć wyłącznie linkowaniu.

Tak, będzie miał wartość merytoryczną w przyszłości i to na wysokim poziomie. Będzie najbardziej szczegółówym katalogiem w sieci. Aktualnie jest dobrym narzędziem wspomagającym pracę webmasterów i osób zajmujących się pozycjonowaniem.

Ale ja się nie chcę czepiać!

Ale tak niestety wyglądały Twoje posty. Zamiast tracić czas na ich pisanie wystarczyło w pierwszym z nich zadać to jedno konkretne pytanie.

Mimo wszystko dziękuję za Twoje uwagi i zapraszam Cię do śledzenia rozwoju webwweb w przyszłości.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale tak niestety wyglądały Twoje posty. Zamiast tracić czas na ich pisanie wystarczyło w pierwszym z nich zadać to jedno konkretne pytanie.

Aż przeczytałem ów pierwszy post jeszcze raz. I według mnie było w nim wszystko co było potrzebne. Pytanie o którym mówisz - również.

Szy.

I według mnie było w nim wszystko co było potrzebne.

Skoro tak uważasz to pewnie wszyscy Formowicze oprócz mnie odebrali Twoje wypowiedzi tak jednoznacznie jak piszesz.

A mógłbyś zdeklarować 'wszyscy'? Czy wszyscy==5? 6? Bo tyle chyba osób zabrało głos.

Poza tym, skoro większość ludzi tu piszących jest uzależniona od Twojej pracy i chętnie z niej korzysta, to... czego innego się spodziewasz? :P

Szy.

Nikt nie jest uzależniony od mojej pracy. Jak Ty to to sobie w ogóle wyobrażasz?

Szy, Twoje "refleksje" to żadne konstruktywne pomysły na zrobienie z webwweb czystego katalogu z zachowaniem pełnej swobody użytkowania przez jego Użytkowników.

Skoro już pofatygowałeś się do pisania mogłeś zostawić swoją opinię w poście "Opinie o Otwartym Katalogu Internetowym".

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Panowie spokojnie...

Nie rozumiem dlaczego posty 'szy' spotkaly sie z takim kontratakiem. jesli tlumaczyc to tylko sympatia forumowiczow do Piotrka i jego pracy, to troche smutne. Gorliwie kibicuje WwW, ale postom 'szy' trudno odmowic i kultury i trafnosci poruszanych kwestii.

Aktualnie jest dobrym narzędziem wspomagającym pracę webmasterów i osób zajmujących się pozycjonowaniem.

Tak, wlasnie tym jest. Bardzo mylaca nazwa w tym momencie jest 'katalog'. Nie znam planow Piotra, nie wiem czym bedzie w przyszlosci. Jesli docelowo mial ulatwiac pozycjonowanie, to nie wiem o co sie obrazac - po prostu w tym watku to przekonanie sie wyklarowalo. Uzywanie wielkich nazw jest na tym etapie nietrafione. Katalogowi brakuje solidnej moderacji - dla osob ktore uzywaja WwW jako katalogu wlasnie (a nie jako narzedzia do mnozenia linkow) moze wydawac sie chaotyczny. Na szczescie broni go ow dopisek 'w budowie'.

Jesli WwW ma byc poteznym i tresciwym katalogiem, to sila rzeczy nie uniknie losu dmoz - bowiem moderacja poprzez ludzi jest najlepsza moderacja jaka znam. Z poczatku mozna dobierac ludzi zaufanych. Ale pozniej katalog sie rozrasta, coraz bardziej i bardziej, ma wszak obejmowac CALY polski internet - osob do moderacji potrzeba bedzie coraz wiecej. I finiszujemy na dmozie - idei szczytnej, ale wypaczonej przez osobiste interesy ludzi. Gdzie jest trzecia alternatywna droga - ja nie wiem. Jesli wie to Piotrek, to ma w reku potezny atut.

"i can handle it without linking :)"

Bardzo mylaca nazwa w tym momencie jest 'katalog'. Nie znam planow Piotra, nie wiem czym bedzie w przyszlosci.

O ile wiem Piotrowi zależy na tym, aby katalog WwW był "dla ludzi" a nie tylko dla botów - wnoszę po działaniach związanych z ranking.pl. Oczywiście będzie to docelowo wymagało wiele pracy i zmian...

Jesli docelowo mial ulatwiac pozycjonowanie, to nie wiem o co sie obrazac - po prostu w tym watku to przekonanie sie wyklarowalo.

Jeżeli docelowo ma tylko ułatwiać pozycjonowanie to niespecjalnie dobrze... Spotkałem się już z wieloma opiniami zbliżonymi do opinii an2 (zwidy, fatamorgana, omamy, haluny? - jakoś tego posta nie widzę) - że to jedna wielka wzajemna (bo punkty trzeba jakieś mieć) linkownia i tyle, i na to nie mam (nawet jako "fan" katalogu) kontrargumentów.

Na szczescie broni go ow dopisek 'w budowie'.

Innymi słowy - czekamy. Nigdzie nam się nie spieszy :D

Hmm czegos nie rozumiem - czy ktos zmusza kogos do uzywania wlasnie tego katalogu? Chce to uzywam - nie chce to nie i po klopocie.

A Piotr wie ze katalog musi byc "dobry" gdyz to gwarantuje, ze bedzie sie rozwijal.

Na zlecenie litery w zdania składam.

czy ktos zmusza kogos do uzywania wlasnie tego katalogu

to najgorszy argument jakiego mozna bylo uzyc...

skoro juz ktos produkuje sie przed monitorem na temat WwW to (wg mojej definicji) raczej ma na celu jego dobro, rozwoj, nawet w taki bierny sposob - marudzac i zadajac trudne pytania.

"i can handle it without linking :)"

to najgorszy argument jakiego mozna bylo uzyc...

Kazdy argument jest dobry :D

skoro juz ktos produkuje sie przed monitorem na temat WwW to (wg mojej definicji) raczej ma na celu jego dobro, rozwoj, nawet w taki bierny sposob - marudzac i zadajac trudne pytania.

Masz racje, ale nie mozesz byc do konca pewien ze kazdy kto pisze o WwW ma na celu jego dobro. Wszak wiadomo ze zawistnych ludzi jest bardzo wielu.

Mnie rowniez zalezy na tym aby katalog sie rozwijal. I moim zdaniem rozwija sie w dobrym kierunku. A co bedzie dalej? Hmm, sadze ze Piotr porusza sie po z gory ustalonej drodze i wie dokad zmierza.

Moderatorzy to dobry pomysl - ale wpisow musi byc jeszcze znacznie wiecej - no i jeden problem - to moze zmienic sie w drugi Dmoz :D

Na zlecenie litery w zdania składam.

Masz racje,  ale nie mozesz byc do konca pewien ze kazdy kto pisze o WwW ma na celu jego dobro. Wszak wiadomo ze zawistnych ludzi jest bardzo wielu.

Ja *naprawdę* myślałem o integracji WwW z moimi serwisami. Idea, wykonanie i pewien widoczny techniczny profesjonalizm bardzo mi odpowiadają. Ale... patrz pierwszy post w tym wątku.

Nie mów mi więc, że zawiść ze mnie przemawia, błagam. Bo bardzo bardzo cenię ludzi (także Piotra!), którzy swój czas ładują w projekty jak ten.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności