Skocz do zawartości

Czy mi się wydaje ? czy Windows 7 muł ?

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

Przy w *miarę* nowym sprzęcie winxp kompletnie nie ma sensu - ten system ma już 10 lat i nie obsługuje wielu technologii, stąd też mimo tego iż seven ma więcej dodatków to lubi dużo sprawniej działać od xp.

etam u mnie Win Xp uruchamia się w mniej niż 10 sekund na dysku SSD, w porównaniu z win 7 wiatrak nie chodzi ciągle na 100% a na baterii trzyma 1.5 godziny dłużej. System restartuje raz na 2 miesiące a ostatnio instalacja była w 2007 roku

Coś skopane w tej instalacji masz, bo choć już nie używam laptopa, to dawno temu instalowałem W7 mojej mamie na jakimś 2GB laptopie z Medion (wygląda jak mały TV, tzn. bebechy ma w monitorze i mysz z klawiaturą bezprzewodowa) Laptop ma już ze 3 lata, więc nie jest pierwszej młodości, a jednak chodzi dość normalnie. Ogólnie długo siedziałem na XP, omijając Vistę, ale obecnie mogę szczerze powiedzieć, że XP odchodzi do lamusa - tak jak i z ergonomii, jak i stabilności (mówię o 7 64bit)

Wykorzystuję komputer nie tylko do sieci i programów, ale podłączam dużo sprzętów, w tym interfejsy do odczytu pamięci NAND, itp. - stabilność mnie powaliła na kolana (tylko czysty DOS może konkurować, ale to inna para kaloszy - linuxa pomijam, gdyż brak narzędzi) Ogólnie mówienie że 7 to taka Vista, świadczy o niewiedzy i kompletnie mija się z prawdą - nie twierdzę że system jest idealny, po prostu jest obecnie najlepszym systemem ze stajni M$

@Kazek: To się All in One nazywa chyba :)

Poza tym zgadzam się z tym co powiedział całkowicie. System to marzenie, po dociągnięciu aktualizacji miażdży. Mankament stanowi zwykle dysk, który może być talerzowy, ale naprawdę musi być dobry. Dla porównania mam jakiegoś noname w lapku za 2500 i system chodzi świetnie, zaś na stacjonarnym, który wydajnościowo jest super - 120 GB ATA :] Tam to dopiero czasem się zamuli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności