Skocz do zawartości

Nie przesadziłem?

Krakus67

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy nie przesadziłem. Zacząłem pozycjonować nową stronę. Fraza okazała się łatwa i po kilku dniach był Top3, teraz się ustabilizował na top5. Ale w top30 aż 20 miejsc zajmują katalogi z moimi wpisami, a w top100 myślę, że jest 60% moich wpisów w katalogach. Nie jest to za dużo?

Przy okazji sprawa znaczenia PR. Często tu piszecie, że to nie ma znaczenia. Ale na moim przykładzie widać, że:

Top5 ma moja strona, Top6 katalog PR5 z moim wpisem, potem kilkanaście miejsc zajmują katalogi PR3 i PR4 też z moimi wpisami, a na dalszych pozycjach katalogi niżej notowane. Taka kolejność to przypadek?

Z czystej ciekawości - po co się pozycjonujesz na frazę która ma aż 36 wyszukiwań miesięcznie? :) A co do Twojego pytania - fraza jest banalnie banalna i dlatego w top10 są katalogi. W kwestii PR - chyba nie masz zamiaru wyciągać wniosków co do jego znaczenia po ocenie serpów na 1 frazę :)

konkurencyjność słów kluczowych, przybliżoną liczbę wyszukań możesz sprawdzić na:

https://adwords.google.pl/o/Targeting/Explo...EAS#search.none

gdybyś przesadził to złapałbyś filtr albo ban i wyleciał z pierwszej trójki. Teraz najważniejsze jakoś powoli zmniejszyć liczbe zdobywanych linków, a nie w ciągu 1 dnia wszystko, ale przy tak prostej frazie to nie ma jakiegoś zagrożenia bardzo :), bo i linkow pewnie duzo nie zdobyłeś

baner-seostationv2.png

Uczę się pozycjonować, a na takiej stronie jest łatwo, bo wyniki widać od razu i łatwiej wyłapać błędy :) Co do tego, że jest mało wyszukiwań, to wcześniej nikt nie szukał, bo tej gigapanoramy nie było, więc po co było szukać, tak jak nikt nie szukał katastrofy smoleńskiej, zanim się wydarzyła. Ale jak będą się pojawiały informacje też w innych źródłach, to wyszukiwań też przybędzie. Ale błąd już widzę, że wszystko było na jedną frazę, teraz spróbuję na inne, ale już powoli, raz na parę dni. A linków Seo Quake pokazuje już sporo.

Nie przesadziłeś, wybrałeś bezsensowną frazę z prawie zerową wpisywalnością a co za tym idzie nikt się nie pozycjonuję na te fraze wiec nie ma konkurencji

Wybierz frazę z której będziesz mieć ruch faktycznie "panorama Krakowa" czy coś...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

po co się pozycjonujesz na frazę która ma aż 36 wyszukiwań miesięcznie?

Adwords pokazuje już 58 !!!

No właśnie, te dane nie są miarodajne, bo to jest średnia z 12 miesięcy. A ta fraza jest wyszukiwana dopiero od 2-3 miesięcy, jeśli przez 10 miesięcy było 0, to teraz musi być dużo więcej niż 58, żeby wyszła taka średnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności