Skocz do zawartości

jak sprawdzić liczbę zapytań na daną frazę w Google

darkzoe

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakieś narzędzie, pozwalające na sprawdzenie, ile razy w ostatnim miesiącu zostało wprowadzone do Googla dane zapytanie?

Jest Google Insight i Google Trends, ale one nie podają bezwzględnych liczb, które potem można by porównać z jakąś inną frazą, tylko zeskalowane na przestrzeni czasu. Poza tym dla wielu fraz w ogóle nie ma wyników, bo jest za mało wyszukiwań - ale to nic, że mało, chcę wiedzieć ile.

Jest Google Keyword Tool, który z kolei podaje liczbę ogłoszeniodawców adwords na daną frazę. Ale jest sytuacja, kiedy chcę znać wyniki dla czegoś typu "wróżka katarzyna z nadarzyna" - czegoś, czego nikt nie obstawia - i właśnie chcę sprawdzić ile to miało wyszukiwań.

[Edit] W sumie Google Insight umożliwia jednak jakieś porównanie bo można wprowadzić kilka fraz i chyba je porównuje, ale tak czy inaczej to nie są bezwzględne liczby

[Edit2] To jeszcze jedno pytanie, czy można jakoś wydłużyć listę "Top searches" i "Rising Searches" w narzędziu Google Insight. Standardowo jest ich po 10.

Tutaj możesz sprawdzić ilość wyszukiwań dla danej frazy w ciągu miesiąca, bo chyba o to Ci chodzi?

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Tutaj możesz sprawdzić ilość wyszukiwań dla danej frazy w ciągu miesiąca, bo chyba o to Ci chodzi?

Właśnie nie mogę, bo zamiast liczb pojawiają się kreski - co oznacza brak danych. Widocznie fraza za mało jest wyszukiwana żeby ją wrzucili do ogólnych statystyk. Natomiast pojawia się ona w Google Analytics mojej strony, co prawda w ogonie, ale jest. I intryguje mnie ile w ogóle jest wyszukiwań na tę frazę. Nawiasem mówiąc, takich fraz jest sporo, które się pojawiają w GA a w Keyword Tool mają tylko kreski.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności