Skocz do zawartości

Jupe.pl VS Linuxp.com

malec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam wykupić konto hostingowe. Początkowo chce na nim uruchomić jednego bloga (Wordpress).

Docelowo będzie to ok. 3 różnych, luźno powiązanych tematycznie stron.

Po wstępnym przeglądzie ofert skłaniam się ku następującym pakietom:

1. EasyJupe+ - jupe.pl

4 GB miejsca

transfer: 20 GB/m-c

4 adresy IP

3% CPU

Serwery w niemczech

39,85 zł rok

2. Konto W1GB – linuxpl.com

2 GB miejsca

Transfer: 20 GB / mc

Brak info na temat obciążenia procesora

49,20 rok

Chciałbym was zapytać o wasze opinie i doświadczenia z ww. opcjami bądź firmami.

Dodam, że w dziedzinie tworzenia i zarządzania stronami jestem stosunkowo nowy.

Czy wiecie, w jaki sposób można oszacować zużycie dostępnego transferu oraz zużycie procesora?

Ruch na tym pierwszym blogu szacuje na ok. 1500-2000 wejść miesięcznie.

Hosting w Jupe posiada również 4 adresy IP.

Rozumiem, że w przypadku uruchomienia dodatkowych stron na tym samym koncie mógłbym je pomiędzy sobą linkować

(zakładając, że są powiązane tematycznie).

I czy wpływ fizycznej lokalizacji serwera hostingoweg (Niemcy – w przypadku Jupe.pl) ma wpływ na pozycje w SERP dla polskiego googla.

Jestem również otwarty na inne opcje (zbliżone parametry i cena).

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam.

Z mojego doświadczenia wynika, że Jupe jest wolniejszy, częściej się wiesza i ma gorszą pomoc techniczną. Ja skłaniałbym się ku linuxowi, jeżeli ma być to tylko jeden Wordpress. Wpływ fizycznej lokalizacji serwera nie ma znaczenia w pozycjach, a przynajmniej ja go nie zauważyłem.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

I czy wpływ fizycznej lokalizacji serwera hostingoweg (Niemcy – w przypadku Jupe.pl) ma wpływ na pozycje w SERP dla polskiego googla.

Jestem również otwarty na inne opcje (zbliżone parametry i cena).

linuxpl tez jest w .de. Z tych dwoch zdecydowanie polecam Jupe. serwery w Polsce maja hekko, neteasy, unixstorm.

pozdrowienia.

googlerulz.

Ja również polecam jupe. Mam u nich kilka WP i działają ładnie. Pomoc techniczna - wysoki poziom wg moich doświadczeń (10-15 minut, weekendy nie wiem). Nie zauważyłem większych przerw w działniu.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Na Twoim miejscu brałbym linuxpl.com. Osobiście bardzo polecam. Nie ma tam sztywnych limitów, to konto W1GB w linuxpl spokojnie uciągnie Twój blog. Śmiem twierdzić, że te dwie strony, które stworzysz pewnie tez bez problemu będą działać nawet z podobnym ruchem...

"Hosting w Jupe posiada również 4 adresy IP.

Rozumiem, że w przypadku uruchomienia dodatkowych stron na tym samym koncie mógłbym je pomiędzy sobą linkować

(zakładając, że są powiązane tematycznie)."

Nie powinienes tego robic w obrębie tego samego hostingu.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

odradzam jupe - syf i gomora

Na jakiej podstawie piszesz takie brednie?

poza tym to ze zarejestowales konto za 39zl to nie znaczy ze za tyle przedluzysz, poszukaj po regulaminach tam jest ukryte sprytnie ile wynosi przedluzenie

W regulaminach? Ukryte? W prymitywny sposób pomawiasz moją firmę.

Na stronie głównej:

"Na start"

Aby zachęcić Państwa do skorzystania z naszych usług obniżamy ceny wszystkich kont WWW na czas nieokreślony.

Po wejściu na link masz wszystkie ceny. Zatkało?

I jest to zgodne, z promocją która jest na tej stronie od 1.09.2010. Tak jak napisałem wyżej, informacja nie jest ukryta, jest na stronie głównej. Wystarczy kliknąć i znajdziesz tam cenę 66,42.

Więc przepraszam bardzo, co masz inaczej?

To że lubimy proste zasady, kupuje za 40zl to mam 40 przedluzenie, jak w innych szanujących się firmach. A tak to taka typowa jest łapanka klienta na cenę w promocji. Tyle.

To nie kłam, że masz inaczej i nie pomawiaj, jasne?

Zasady są jasno określone. To, że ich nie przeczytałeś, nie upoważnia Cię do przedstawiania firmy w negatywnym świetle pisząc takie brednie o ukrywaniu cen. Jest to zwykłe kłamstwo. Nie podoba Ci się promocja, dzięki której pierwszy rok masz taniej - nie korzystaj. Większość lubi takie promocje. Zresztą większość firm stosuje takie promocje i nikt nie widzi w tym nic złego.

Dla 1-3 (max) blogów na wp polecam jupe, więcej nie da rady postawić, limity się skończą (ja liczę na średniawy blog 0.7 obciążenia według hekko, na razie sprawdza się). Osobiście lubię mieć rozpiskę obciążenia, widzę jak to wygląda.

Odnośnie ceny to rzeczywiście trochę to niejasne (dla leniwych, trzeba sprawdzić warunki promocji). Byłem przeświadczony, że odnowię konta po dwie i cztery dychy, dopiero teraz widzę, że po roku cena wraca do tej normalnej... Chyba zostało mi to z wiecznej promocji na hekko, gdzie wisiał ciągle cennik promocyjny i obowiązywał nawet odnośnie przedłużeń. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności