Skocz do zawartości

Jupe.pl VS Linuxp.com

malec

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie !

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Pojawiły się dodatkowe pytania:

@Hicarian napisał, że odradza linkowanie pomiędzy stronami na tym samym hostingu, pomimo różnych adresów ip.

Jak zatem można wykorzystać te dodatkowe 3 adresy IP w przypadku hostingu jupe ?

@Vspak: cenę za przedłużenie wychwyciłem na podstronie wyjaśniającej szczegóły promocji „na start”.

Więc jeżeli będę się decydować na ten hosting to ze świadomością, że za przedłużenie będę musiał zapłacić więcej.

Czy mógłbyś mi powiedzieć jak oceniasz (poza kwestią przedłużania umowy) ten hosting ?

Chodzi mi o stabilność, prędkość… generalnie o wrażenia

@vspak

Radzę zakładać okulary do monitora... Mam kilka kont i jakoś wiedziałem co kupuje. Pierwszy rok przetestowałem hosting za pół ceny i byłem zadowolony więc przedłużałem na kolejne lata. Jak Ci się cena nie podoba mogłeś się przenieść gdziekolwiek indziej. A najlepiej korzystaj z 14 dniowych okresów testowych darmowych i co 14 dni przenoś się na inne hostingi jest ich sporo myślę że cały rok byś sobie darmowy załatwił...

Mam obydwa konta tj w jupe i w linuxpl polecam oba.

Edycja:

literówka

4 ip w jupe to jedyny plus tego serwera, ale na moim serwerze na podstawowym ip jest już ponad 500 stron a na pozostałych 60-90 (widać mało kto zmienia ip). Mnie denerwuje zamulenie lub wieszanie się podczas poruszania się w panelu czy phpmyadmin. Błędy z numerami 500 to standard przy kilku stronach. Przeliczenie danych seokatalogu graniczy z cudem. Serwer z 3% obciążeniem nie jest w stanie udźwignąć kilku Wp i 3 seokat... na linuxpl nie myśli się o takich rzeczach na dwóch w1 mam po 10 domen na jednym 4 i wszystko śmiga ok.

Porównując oba polecam zdecydowanie linuxpl. Nie trzeba myśleć o sprawdzaniu limitów i zastanawiać się czy coś da radę zrobić...

hm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności