Skocz do zawartości

Zaplecze, co daje, i jak stworzyć?

Matif

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Tak sobie wbijam od paru dni na to forum i z ciekawości czytam najnowsze posty, wiele piszecie o tworzeniu zaplecza seo.

Z tego co wiem to najlepiej mieć dużo stron na różnych domenach, różnych adresach IP. I różne tematyki.

Ale teraz co mnie zastanawia:

1. Czy lepiej zrobić zaplecze na stronce stworzonej w html'u, nie opartej na żadnym CMSie (tj. wordpress), czy właśnie odwrotnie?

2. Jak wygląda sprawa aktualizacji takiej stronki, czy dodaję sporo treści, wszystko robię pięknie ładnie, i o niej zapominam?

- Z tego co wyczytałem to ktoś tu chciał zrobić 80 stronek. Co chyba ciężko by się aktualizowało...

3. Czy aż tak opłacalne to jest? Przecież idą na to ogromne koszty związane chociażby z domenami, hostingiem...

4. Wiem że robienie stron na sub domenach jest mniej wartościowe. Ale czy nie da rady wykupić "hostingu SEO" z 50 adresami IP, i pod każdą sub-domene podpiąć inny IP (tu nie wiem czy takie coś jest możliwe, i czy jest sens)

5. Powiedzmy że mam już te 10 stron w moim zapleczu. Ładnie poindexowane, google je lubi i mają wartość. Więc teraz zostało mi tylko podlinkować na nich moją główną stronę?

- Czy takie działanie jest dużo lepsze niż dodanie linku na powiedzmy 50 wartościowych katalogach?

Prosiłbym o wytłumaczenie jeśli coś źle zrozumiałem :)

Forum King of Avalon - kingofavalon.pl

Zaplecze jest pożyteczne kiedy masz dużo stron do pozycjonowania. Jeśli masz jedną z prostymi frazami to mija się to z celem. Dużo można zrobić bez zaplecza: katalogi, precle, swl itd.

1. Dla google dużej różnicy nie będzie, ale cmsem łatwiej zarządzać.

4. Nie ma sensu

5. Katalogi są różne, tak samo strony zapleczowe trudno ocenić bez konkretów.

Przewagą zaplecza nad katalogiem jest taka ze to ty ustalasz ile i jakie linki wychodzą z zaplecza, pamiętaj ze z katalogu wychodzi przeważnie kilka, kilkanaście tys linków, a z zaplecza kilka szt.

Co do kosztów, część zaplecza możesz zrobić na darmowych blogach, stronkach, hostingach. Takie zaplecze ma oczywiście kilka wad, ale jedną duża zaletę, jest darmowe, a link jest link

Podepnę się ale na temat, właśnie stawiam pierwsze zaplecza tematyczne blogi o przechowywaniu numizmatów, ile linków z niego dać do strony pozycjonowanej , czy w każdym artykule inny do strony głównej do podstron czy produktów, czy nie zaszkodzi jak na blogu będą prowadziło 20 linków na 20 artykułów do sklepu, czy może parę tekstów bez linka i pare z linkiem do podobnej strony ale nie konkurencji.

Dzięki

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

Zaplecze jest pożyteczne kiedy masz dużo stron do pozycjonowania.
Nieprawda! Jeśli masz nawet jeden serwis do pozycjonowania z grupy trudnych słów kluczowych bez silnego zaplecza nic nie zrobisz.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności