Skocz do zawartości

Czy to jest filtr?

ICC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych forumowiczów.Chyba google nałożył na moją stronę filtr na kilka fraz. Opiszę sytuację:

Domena ma ponad 1 rok, przez pierwsze 6 miesięcy sam pozycjonowałem stronę standardowymi metodami głownie katalogi ogłoszenia w necie i trochę precli. Po pół roku na jedna frazę byłem w top 3 , na inne w okolicy 10 pozycji i jeszcze inne 15-25. Później pół roku nic nie rozbiłem ze strona naturalnie pozycje pospadały tam gdzie byłem 15-25 poleciałem na 60-70 . Od 2 tygodni zacząłem znowu pozycjonować poprzez dodawanie mojej strony do mocnych Katalogów min. PR2. 4 dni temu mocno skoczyłem w gór na 3 frazy z pozycji 50-70 na 25 i 20 . po kolejnych 2 dniach na pozycje o okolicach 15-20 i wczoraj nagle wywaliło mnie w kosmos pozycja gdzieś powyżej 150 . Chyba dostałem filtr na 2 frazy (ale ni jestem pewien) :

Pozycje sprawdzam programem google monitor ( nie wiem czy to nie kwestia błędu programu)

Katalogowanie robię tylko i wyłącznie ręcznie .

Jak mogę sprawdzić czy dostałem filtr?

Właśnie sprawdzam swoją stronę i jest coś dziwnego:

Sprawdzam pozycję w sieci programem google monitor na jedną frazę google monitor pokazuje że moja strona jest na pozycji gdzie ponad 200,

a jak ja wpisuje w google to jest na pozycji 11?

Czy możliwe jest to że to nie jest filtr tylko błąd google monitora? jaki program lepszy polecicie od google monitor?

z góry dziękuje za podpowiedź

2 dni to za mało aby coś stwierdzić. Mogą być to tylko chwilowe zawirowania w pozycji. Poczekaj jeszcze z tydzień i wtedy zacznij się martwić.

Różnice w pozycjach mogą wynikać bo:

- jesteś zalogowany na konto w Google

- masz włączoną "historię online"

Wyloguj się z Google, wyłącz "historię online" i sprawdź pozycje strony.

Tak sprawdzam zawsze pozycje jak jestem wylogowany z googla, ale nie wyłączałem historii on-line . Zaraz sprawdzę tak jak mówisz poczekam kilka dni, w ogóle dzieją się jakieś dziwne rzeczy ze strona moją .Mam zainstalowana wtyczkę SEO w mozilli, która pokazuje mi PR , ilość stron zaindeksowanych pre google, yahoo, alexa rang itp. i np dzisiaj rano miałem liczbe stron zaindeskoanych przez googla 85 * wcześniej miałem około 200) teraz pokazuje mi 203 .

Więc już sam nie wiem, będę śledził pozycje indeksoanie itd. i zobaczę za kilka dni ,dzięki wielki za pomoc wszystkim co się udzielali dam wam :dziękówki"

pozdrawiam

Właśnie faktycznie zmieniałem tytuły stron ostatnio czy to mogło spowodować nałożenie filtra??

I wszystko jasne ... jeśli zależy ci na poprzednich frazach przywróć tytuł jaki miałeś ... i będzie fikać. Co do ilości zindeksowanych stron to najlepszym rozwiązaniem są xml. Dodaj mapę strony do konta na WMT i będziesz miał 100% co jest w indeksie a co nie. Sprawdzanie site:domena.pl od dawna jest ... brakuje mi odpowiedniego słowa:)

pozycjonowanie stron - classic

Witam ponownie

Dzisiaj już ze strona jest wszystko, pozycja na kłowa kluczowe znowu jestem w top 10 , tak jak przed tym "filtrem", choć nie wiem czy to był filtr. Więc na razie chyba tak to zostawiam, bo na 3 z 5 najważniejszych fraz jetsem w top 10 i dalej będę się pozycjonował. Dzięki jeszcze raz za pomoc

Nie wiem o co chodzi ale dzisiaj znowu google monitor pokazuje, że wywaliło mnie na dalekie pozycje jak kilka dni temu, wygląda to tak jakby 2 dni jestem na normalnych pozycjach a później 2 dni jestem gdzieś wywalony. Mam wtyczkę seo w mozilli zainstalowaną i wtedy kiedy lecę na 2 dni w dół to widzę że mam zaindeksowanych przez googla około 90 podstron, a za kolejne z dni 203 i tak w kółko 2 dni jakby był filtr poźniej normalnie.

Ktoś miał tak ze swoją stroną? Czy to jest ta słynna googlowska czkawka (podobno maja ja tylko młode domeny moja ma pond rok ) więc ...

nie wiem już sam o co tu chodzi...a Wy wiecie??

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności