Skocz do zawartości

Ile policzyć za frazę

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

A ja proponuję ...hmm podstawy rachunkowości, ekonomii itp.

Chyba za frazę trzeba wziąć tyle, żeby zarobić?

ja za frazę X - wezmę 400 zeta miesięcznie,

A maxpan powie 200 i szybciej zacznie zarabiać niż ja bo ma 2 tony zaplecza.

Osobiście jestem zwolennikiem pobierania opłat

za 3 przedziały w top 10

bo to motywuje mnie do pracy ;), a najlepiej to zainteresować się analizą konkurencji i to nie na podstawie ilości wyszukań, ani adwordsów

Seło uczy seło bawi :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

@slaymer Dlaczego

najlepiej to zainteresować się analizą konkurencji i to nie na podstawie ilości wyszukań, ani adwordsów
?

Zgadzam się oczywiście, że na podstawie adwords nie ocenisz konkurencji, ale liczba wyszukiwań przy dopasowaniu [] + cpc daje jakiś przybliżony obraz tego, z czym przyjdzie nam się zmierzyć, co dla kolegi może być przydatne na jego poziomie zaawansowania (jeżeli wiemy ile wynosiłaby w przybliżeniu dzienna kampania adwords kierowana na wyszukiwarkę to również będziemy wiedzieć jaki mniej więcej przedział kwotowy możemy proponować za dane pozycje, a jaki przedział będzie przegięciem). Dodatkowo pokazanie klientowi, że w adwords zapłaciłby X, a ja go wypozycjonuje za 1/4X na pewno będzie jakimś argumentem.

Do autora: pewnym sposobem (nie ładnym ale stosowanym) jest wysłanie zapytania do firm które są w top10-20 na "pozycjonowanie" w kwestii wyceny frazy.

.....liczba wyszukiwań przy dopasowaniu [] + cpc .

Mógłbys mi to jaśniej przedstawić liczba wyszukiwań ok ,[] -to domyślam się jest dokładne dopasowanie do frazy ale gdzie jest cpc w wyszukiwarce? czy to jakies porównanie liczby wyszukiwań z tymi wyszukaniami w adwords i wyciągnięcie jakiejś średniej?

Czy liczba wyszukiwań w wyszukiwarce to liczba zapytań z samej wyszukiwarki czy ,grafika ,wiadomości, filmy,blogi i reszta tez w ta liczbę wchodzi?

Opcje przybliżonego CPC dla podanej frazy masz w propozycji słów kluczowych na koncie adwords. Ogólnie ta metoda oceny trudności frazy jest lamerska, ale jeżeli ktoś nie potrafi ocenić po parametrach jakie daje majesticseo, ahrefs czy market samurai, to moim zdaniem jest to znacznie trafniejsza metoda niż np sugerowanie się przybliżona liczbą wyników jaką google nam podaje po wpisaniu danego słowa kluczowego (albo sugerowaniem się tak jak OP ilością backlinków w Yahoo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności