Skocz do zawartości

Problem z mod rewrite

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z mod_rewrite. W .htaccess mam coś takiego:

RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-s]*).php$ index.php?article=$1&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^tag-([0-9a-zA-Z-s]*),([0-9]*).html$ index.php?tag=$2&%{QUERY_STRING}

RewriteRule ^tagi.html$ index.php?tagi

Problem pojawia się tutaj: RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-s]*).php$ index.php?article=$1&%{QUERY_STRING}

Artykuł wyświetla mi się poprawnie, ale gdy wpisuje np. tagi.html to wyświetla mi też dane z index.php?article=

Chcę aby artykuły na stronie były w postaci artykul.php

Z góry dzięki za pomoc.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Zainteresuj się flagą [QSA]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z tego co udało mi się znaleźć w internecie to:

[QSA] Powoduje ona dopisanie do wywoływanego skryptu ciągu zwanego QUERY_STRING, czyli wszystkiego po pytajniku w adresie.

Czyli rozumie, że działa tak samo jak &%{QUERY_STRING}

Ale nadal nie mam pojęcia jak przerobić to, aby wszystko wyświetlało się poprawnie.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Pomógł bym, ale z testowaniem "na żywo", bo tak "na sucho" jest mi ciężko, bo "nie widzę problemu" ...

Jak Chcesz to zapraszam na PM < za godzinę> ale wymagamy będzie dostęp do FTP gdzie masz serwis :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności