Skocz do zawartości

Ban czy Filtr ? Nagły zanik w wynikach wyszukiwania.

schriker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Gdzieś od końca sierpnia pozycjonuje swoją stronę świeża domena więc dodaje po kilka linków dziennie. Domena zgarnęła PR=2 pod zapytaniem site:seans7.pl ma około 2,340 wyników.

Wraz z datą premier kilku popularnych seriali liczba uu wzrosła do 600 po czym spadła do około 300 i nagle do 17 :/

Na początku myślałem ok. może to ze względu na zbieg tych seriali, ale problem się pojawił gdy pod frazami "Filmy online", "seriale online" pod którymi strona znajdowała się na 4 i 2 stronie w wynikach wyszukiwania, nagle zniknęła.

Używając narzędzia (nie wiem na ile jest ono wiarygodne) https://www.mypagerank.pl/narzedzia,google_ban pojawiał się komunikat, że strona została zbanowana. Dziwne rzeczy również pokazywało narzędzie do wykrywania "Fake Pagerank" raz pisało, że PR jest prawdziwy raz, że jest fałszywy.

Dodam również, że pozycjonowałem wcześniej stronę serialeifilmy.pl (która nie jest już moja) i jest na drugiej stronie pod frazą "Filmy Online" z aktualną stroną postępuje dokładnie tak samo i nie wiem gdzie popełniam błąd ?

Adres: seans7.pl

Pozdrawiam, Marcin.

https://www.google.com/search?num=100&h...l0l0l0l0l0ll0l0

Mam dla Ciebie drobną łamigłówkę. :D

Jak myślisz? Ile stron z tą samą lub bardzo podobną treścią może być w top 10?

Pewnie nie wiele ;) Interesuje mnie natomiast dlaczego jeszcze 24 Września strona była na dobrych pozycjach pod różnymi frazami:

https://imageshack.us/photo/my-images/171/90469759.jpg/

A już wczoraj (4 paźdzernika) nigdzie jej nie ma: https://imageshack.us/photo/my-images/207/55605201.jpg/

Czy to był chwilowy bonus od google czy coś innego ?

Prawdopodobnie bonus. Sam pisałes, że swierza domena.

BTW to co pokazałeś to tylko, ze ilośc wejśc z google spada.

Zalezy też o jakich frazach mówimy, być może masz filtr za dublicate content.

Tak, ilość wejść z google spada. Ale zauważ, że np. pod frazą "supernatural s07e01" byłem na 1 pozycji a teraz nie ma mnie wcale i tak jest z większością fraz pod, którymi miałem dobrą pozycję. I to mnie właśnie zmartwiło.

Tak, ilość wejść z google spada. Ale zauważ, że np. pod frazą "supernatural s07e01" byłem na 1 pozycji a teraz nie ma mnie wcale i tak jest z większością fraz pod, którymi miałem dobrą pozycję. I to mnie właśnie zmartwiło.

Gdzie ma screenach masz informacje o pozycji? Masz tylko informacje, że na frazę "supernatural s07e01" masz najwięcej wejść (32) w danym okresie, nastepnie masz frazę "transformers zemsta upadłych opinie" i 27 wejść.

W innym okresie masz wejścia na "twenty vicodin online pl". Weź pod uwagę, ze na frazy typu supernatural s07e01 bedziesz miał wejści atylko jak wychodzi dany odcinek. Potem ilość ta bedzie prawie zero bo wyjdzię odcinek 2 itd.

Gdzie ma screenach masz informacje o pozycji? Masz tylko informacje, że na frazę "supernatural s07e01" masz najwięcej wejść (32) w danym okresie, nastepnie masz frazę "transformers zemsta upadłych opinie" i 27 wejść.

W innym okresie masz wejścia na "twenty vicodin online pl". Weź pod uwagę, ze na frazy typu supernatural s07e01 bedziesz miał wejści atylko jak wychodzi dany odcinek. Potem ilość ta bedzie prawie zero bo wyjdzię odcinek 2 itd.

Informacji o pozycji nie mam ale skoro były wejść pod daną frazą to musiałem być na, którejś pozycji tak się składa, że sprawdzałem w danym dniu tą frazę i byłem na 1 miejscu teraz wpisujać w google "supernatural s07e01" nie ma mnie wcale podobnie jest z resztą fraz pod którymi całkiem dobrze stała strona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności