Skocz do zawartości

Długie frazy

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wypozycjonować stronę na frazę (przykładowo):

- fryzjer warszawa praga

- fryzjer warszawa ursynów

Co polecacie po za alt`ami w obrazkach?

Jaki keyword użyć na stronie? "fryzjer warszawa, fryzjer warszawa ursynów" czy wystarczy "fryzjer warszawa ursynów" i ta pierwsza automatycznie pójdzie?

Jak konstruować anchory? dla całej tej frazy? czy przykładowo: fryzjer "warszawa ursynów" (to co w cudzysłowiu to link)

Jakieś inne sposoby? optymalny keyword density? ale czy na wszystkich podstronach? czy na każdej stronie dla innej frazy?

(index:fryzjer warszawa ursynów; podstrona:fryzjer warszawa praga)

PS. Wiem, że to podstawy, ale chodzi mi o wasze osobiste opinie co do skuteczności..

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Strona w zasadzie ma index i 4 podstrony w tym kontakt, a chciałem dodać kilka dzielnic, które są blisko mojego klienta. Także dawać kilka ale po równo na stronę? czy tylko pozycjonować index?

I jak dalej pozycjonować tak długie ogony? chodzi mi o metody, które podałem.

penguins.jpg

Hmmm no to wychodzi, że dzielnica na stronę, albo dopisać content. A linkować najlepiej wszystkie podstrony. Jeśli chodzi o long tail - to pozycjonujesz index na frazę "fryzjer warszawa" a podstrony masz zoptymalizowane pod frazę "fryzjer warszawa dzielnica" i wtedy jest szansa, że na frazy z dzielnicą będą wyskakiwać postrony. Do tego też musi byc odpowiedni contetn na stronie ale to nie powinno yć problemem.

Każdy kiedyś zaczynał prawda? ja nadal się uczę, nie wiem wszystkiego, ale coś już mam. Pierwsze miejsca dla 13 fraz dla jednej firmy, której robiłem stronę i pozycjonowałem od podstaw. Moje pytania na forum dotyczą spostrzeżeń bardziej doświadczonych pozycjonerów. Tylko tak mogę być skuteczniejszy..

penguins.jpg

Każdy kiedyś zaczynał prawda? ja nadal się uczę, nie wiem wszystkiego, ale coś już mam. Pierwsze miejsca dla 13 fraz dla jednej firmy, której robiłem stronę i pozycjonowałem od podstaw. Moje pytania na forum dotyczą spostrzeżeń bardziej doświadczonych pozycjonerów. Tylko tak mogę być skuteczniejszy..

Sorry ale muszę: Ja nie mogę, człowieku ty oferujesz PROFESJONALNE pozycjonowanie i zadajesz takie pytania ?

A i podszkol się trochę bo strony w twoim portfolio są tragiczne. Sorry ale to moje zdanie.

naglowek1.png

Pochwal się stroną, a Ci doświadczeni pozycjonerzy wskażą kierunki optymalizacji oraz opłacalność twoich fraz :P Ale nie wiem skąd pomysł na długi ogon dla głównej oraz 4 podstron. Spokojnie wbijesz to bez kombinowania (chociaż fryzjerów w Warszawie dużo, ale ponoć to nie ta branża więc nic konkretnego Ci nie powiemy).

Jak na kogoś oferującego na stronie pozycjonowanie i "wykorzystanie zaawansowanych technik SEO" to dziwne pytania zadajesz...

Sam może nie jestem wybitnym ekspertem SEO i moim celem w tym momencie nie jest złośliwa krytyka, ale Twoje pytanie wskazuje w gruncie rzeczy na brak podstawowej wiedzy. Może najpierw przeczytaj od A do Z dział dla początkujących?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Tak jest na tym forum, że jak umieścisz w jednym poście jednocześnie "jak zrobić" i "dla klienta" to Cię pojadą na kilka stron :)

Rozumiem że jak 4 podstrony, to jedna kontakt, druga o firmie, itd. Co tu dużo kombinować, ja bym linkował na główną wszystkie frazy (fryzjer warszawa praga, fryzjer warszawa ursynów + fryzjer warszawa (?) ).

Dzięki za opinie, również te ostre krytyki. Częściowo się z nimi zgadzam i motywują mnie do większego wysiłku. Trochę źle wystartowałem z ofertą, ale.. zresztą nie będę się powtarzał. Dzisiaj przebiłem konkurencję dla jednej ze stron (wiecznie miałem 2gie miejsce) także są postępy i podstawy znam, nie jednak przejrzę je raz jeszcze skoro twierdzicie, że jest inaczej.

Co do wyglądu stron, może mi ktoś powie co dokładnie jest nie tak? jakaś ocena? oczywiście pomińmy treść. Chodzi o strony:

www.k-des.pl i www.autolek.com.pl, bo gm-auto zgadzam się, że jest tragiczne, ale właśnie nad tym pracuję..

penguins.jpg

Jeszcze jedno pytanie blisko tematu.

Pozycjonowanie której frazy da lepsze wyniki?

"ogórki kiszone kraków"

czy osobno:

"ogórki kraków" i "kiszone kraków"

Jeżeli chcę dobrych wyników na wszystkie trzy frazy.

Zdaje mi się, że ta pierwsza opcja da mi oczekiwane rezultaty, ale chcę pewności.

penguins.jpg

Pozycjonuj na wszystkie te frazy ( oraz kilka podobnych), G nie lubi gdy wszystkie linki mają identyczny anchor.

dłuższa fraza powinna wypozycjonować wszystkie pozostała, kwestia po jakich frazach szukają klienci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności