Skocz do zawartości

Jedno konto w adsense i kilka domen

ironman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialbym sie dowiedziec czy majac jedno konto w Adsense moge zamieszczac reklamy na ilku ronzyhc stronach (domenach) - bo niestety jak wczoraj wrzucielm reklmay na 2 sowje inne stronki to mi zablokowali konto w Adsense.

Czy jest wogole mozliwosc aby mi to konto odblokowali ?

Witam.

Mozliwe ze ktos mi naklikal - chociaz CTR zawsze mialem ponizje 2 % dla reklam, ale znow chyba CTR z wyszukiwania byl za wysoki bo wczoraj za nim zablokowali mi konto wynosil okolo 10%.

Czy jest jakis sens pisac do google z prosba o odblokowanie czy nie ?

Powiem jeszcze tak w mojej sieci jest ponad 600 komputerow - nikt nie ma publicznych IP czyli ponad 600 osob korzysta z jednego adresu IP.

I czy to moze byc powodem zablkowania mi konta - bo jakby nie patrzec to abrdzo wiele osob z mojej sieci odwiedza moja strone ? i Zapewne jakas czesc klika na reklamy.

Bo kurcze szkoda mi ze zablokowali mi konto 2 dni przed koncem miesiaca, a mialem troche kasy.

Bo nie wkurzalbym sie gdyzbym wiedzial ze powodem zablokowania konta jest moja wina.

Ale tak nie jest.

W koncu chyba bede musial sie posunac do tego ze wykrzoystam 4 klasy adresowe (4x256) adresow IP ktore ma moja siec - i powiem admisnitratorowi zeby zorbil dynamicnze przydzialne publicznych adresow IP (czyli tak ze za kazdym aczeniem sie bede mial inny adres IP) i w koncu odbije sobie to co mi zabrali.

W koncu chyba bede musial sie posunac do tego ze wykrzoystam 4 klasy adresowe (4x256) adresow IP ktore ma moja siec - i powiem admisnitratorowi zeby zorbil dynamicnze przydzialne publicznych adresow IP (czyli tak ze za kazdym aczeniem sie bede mial inny adres IP) i w koncu odbije sobie to co mi zabrali.

Po pierwsze primo - z tego co wiem o adsense i z tego co piszesz konta już ci nie odblokują.

Po drugie primo :peace: - nawet jeżeli odblokują to rozumiem że chcesz sobie klikać z różnych ip - marny pomysł - adsense sprawdza nie tylko ip, ale mnóstwo innych czynników - czyli znowu ci zablokują na 99%.

Po trzecie - jeżeli chcesz zrobić to co po drugie - to co to jest te marne 1000 klików - 50$? Nie warto ryzykować.

Generalnie polecam wziąć się uczciwie i porządnie za adsense, albo sobie darować.

Witam.

Mam jeszcze kilka pytan odnosnie Adsense - bo naprwade nie che robic jakis kombinacji i wiedziec wszytko aby mi znow nie zablokowali konta:

1. Czy jesli na mojej stronie polskojezycznej pojawiaja sie nie raz reklamy anglojezyczne - to czy z tego powodu moga mi zablokowac konto ?

2. Kazde konto w Adsnens podczas zakladania jest werfyfikowane tzn- strona jest weryfikowana - czy w ziawzku z tym rzeczywiscie majac 1 konto w adsense moge instalowac swoj kod do wyswietlania reklam na innych domenach i tym samym innych stronach ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności