Skocz do zawartości

Backlink i pozycjonowanie

ebazastron

Rekomendowane odpowiedzi

Probuję pojąć jak działa pozycjonowanie :D Coś wiem, duzo czytałem ale mam pytanie czy moja wizja jest prawdziwa.

Pozycjonowanie stron polega na zdobywaniu jak największej ilosci linków z anchorem na konkretne słowo kluczowe im więcej wartościowych tym strona wyzej tak ?

Wiec dodając do katalogów wpisy i strona trafia do indeksu googlach to google weryfikuje która strona w indeksie jest wartościowa a która nie

i dlatego jedne linki widac w backlinach do strony a innych nie ? czyli jak nie ma mojego wpisu w indeksie to wpis nic nie da tak ?

Prosze o wypowiedz czy mam racje.

Druga sprawa jak czesto są aktualizowane backlinki do strony ?

Na stronie backlinkwatch.com mam ciagle taka sama liczbe i od jakiegos czasu te same strony

a dodałem juz mase wpisów do katalogów kupiłem linki na innych stronach tematycznych a ich nie widze jako backlinki.

A dodam iz wszystkie sa w indeksie.

Prosze rozjaśnić moje przemyślenia

Ogólnie pozycjonowanie jest jak wędkarstwo, bez cierpliwości nic nie zrobisz. Ogólnie pozycjonowanie opiera się na zdobywaniu linków, z różnych źródeł, katalogów, precli, sygnaturek na forach, stron zapleczowych itd. Jednakże to nie liczba zdobytych linków świadczy o pozycji strony, ale ich jakość. Im lepsze jakościowo linki tym lepiej. Przez jakość rozumiem między innymi to jak podlinkowana jest strona czy podstrona, z której umieszczony jest link. Poczytaj sobie jak więcej forum. Znajdują się tu wszelkie niezbędne informacje. Co do widoczności back-linków to nie sugeruj się Google, lepiej jest się oprzeć na jeszcze istniejącym Yahoo. Jednakże na pewno nie będzie tak, że uda Ci się znaleźć wszystkie linki prowadzące do strony. Związane jest to z tym, że nie wszystkie strony zawierające back-link zostaną zaindeksowane. Spowodowane może to być np. przez niską jakość strony, gdzie jest link (np. Duplicat content). Łatwe frazy idzie wyciągnąć samymi katalogami, ale przy już trochę trudniejszych może być problem. Dlatego postaraj się o inne źródło linków niż np. SEOKatologi. Linki są indeksowane jak robot wejdzie i zindeksuje/zaktualizuje stronę na której jest link. To może potrwać więc cierpliwości.

To też użytkownicy, którzy spędzają swój czas na tej stronie. Nowi, a szczególnie Ci powracający, którzy na swoich blogach walną linkiem do naszej www :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To też użytkownicy, którzy spędzają swój czas na tej stronie. Nowi, a szczególnie Ci powracający, którzy na swoich blogach walną linkiem do naszej www :D

tak właśnie wyobraża sobie G.. to rozróżnia strony wartościowej od bezwartościowej, a my staramy się to oszukać :D

Ilość linków to jedno, ale liczy się głównie jakość. 1 dobry link jest więcej warty więcej niż 1000 z lipnych stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności