Skocz do zawartości

[opinie] cashinpills.com

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

Moje doświadczenie sprzed kilku miesięcy (strona w formie rankingu produktów)

top1 na wybielanie zębów i jak wybielić zęby

200-250 wejśc dziennie (około 7000 w miesiąc uników)

sprzedałem może 3 ibrighty :)

nie wiem Panowie jakby nie było coś jest nie tak.

ja nie wiem mówię że mam mieć ratio 1/10 ale przy tematycznych frazach ratio przynajmniej w okolicach 1/100 byłoby wskazane.

T.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

Chcialbym was przestec przez wspolpraca z programem cashinpills. Wypozycjonowalismy kilkanascie domen przekierowujac ruch z Google na link, który udostepniał serwis Cashinpills. Domeny zajmowaly czolowe pozycje - ruch jaki szedl to ponad 500 unikow dziennie.

Jakis czas temu zgłosiłem problem z naliczaniem statystyk : informacja ze strony cashinpills byla jednoznaczna (po zapoznaniu sie z moja domena i sytuacja ) :

Cytuje :

Witam,

Różnica w pomiarze ruchu z Pana strony wynika z zastosowania typu przekierowania, które nie jest uwzględniane w naszych statystykach unikalnych kliknięć, jednocześnie informujemy że statystyki zamówień zliczane są w sposób prawidłowy. Jeżeli stosuje Pan tego typu rozwiązanie proszę korzystac z własnych statystyk odwiedzin.

Ponieważ miałem wrażenie, że to jakiś większy wałek postanowiłem sobie potestować zamówienia dokonowane przez własnę strony. I oto ciekawostka :

Cashinpills - NIE ZLICZYLO ani jednej sprzedazy !!!

Co oznacza, że ponad miesiąc oszukiwało na ruchu, który im wysyłałem. Po naszej stronie metodologia wysyłania ruchu (cloaking) w żaden sposób się nie zmieniła - jest ona standardem w większości programów partnerskich.

Teraz oczywiscie jakis niekompetetny Pan/Pani z supportu twierdzi ze lamalismy regulamin.. ciekawe przez ponad miesiac jak ruch do nich szedl wszystko bylo super.

Coż prawdą jest, że nie lubie współpracować z Polakami.. Piotrze życzę Ci powodzenia i dalszych sukcesów w robieniu w Ch.. swoich affiliatów - jest mnóstwo innych firm, które chętnie przyjmą nasz ruch i uczciwie rozliczą się z niego.

@it mam podobne spostrzeżenia z nimi. Za bardzo się w to nie wkręcałem, raczej to był taki projekt na boku, który bardziej pasywnie sobie leżał, ale jakiś tam ruch szedł a sprzedaż...zero. Dobrze więc, że nigdy tak naprawdę za to się poważniej nie zabrałem.

Możecie tak nieco na marginesie polecić jakiś fajny i uczciwy (!) pp pod podobne produkty lub niekoniecznie takie, ale bardziej tu chodzi o produkty interesujące ludzi spoza branży it, czyli takich przeciętnych, zwykłych użytkowników internetu. Z góry dzięki :)

Czas na update : teraz support grozi mi zawieszeniem konta :

Cytat:

Do czasu zaprzestania przez Pana omijania naszego regulaminu nie będziemy wspólpracować. Jeśli do końca tygodnia nie poprawi Pan jakości promocji Pana konto w programie zostanie zablokowane

I teraz na wszelki wypadek gdyby Państwo z Cashinpills chcieli modyfikować swój regulamin :

IMG_18022014_095152.jpg

Na wszelki wypadek informuje innych użytkowników jeśli moje konto zostanie zawieszone - bez powodów to w topie w kilku bardziej dochodowych krajach pojawia sie informacje na temat nadużyć jakich dokonuje program partnerski cashinpills.

Też miałem wątpliwości, wybrałem z adwords 200 haseł na dany problem, proste, mega proste więc i topy, miałem 200 UV dziennie, a w statach cip miałem maksymalnie 3 wejścia tygodniowo.

(normalny blog, linki kierujące z ref)

Ja tam się wycofuje również, kiedyś było podobno lepiej i dlatego wszedłem teraz jakoś tak mniej im ufam.

sygnaturka.png

Ja mam dalej mieszane uczucia, ale będę się wycofywał ze względu na podejście do it, różne regulaminy i ogólny brak jakiegokolwiek profesjonalnego bok mogącego poważnie potraktować tę sprawę i to, że sami sobie zliczali sprzedaże nie dzieląc się prowizją.

O cloackingu kiedyś do nich pisałem, czy można przekazywać ruch, w jednym mailu odpisali, że ok jeżeli to są duże ilości ruchu, w drugim, że nie akceptują cloackingu i w ogóle nic z tego nie robiłem, ze stron dalej mam podobną ilość zamówień jak wcześniej z ratio 1/16 do 1/34, najmniejsze CPC to 2,7 największe ponad 7zł, jakby kogoś interesowała druga strona barykady, chociaż znając polską mentalność, to nie :)

Jak takie CPC opłaca Ci się przy takim ratio? Przecież to się nie kalkuluje. A ratio to i tak wysokie masz.

Co do samego Cashinpills to ostatnio dzieją się tam dziwne rzeczy. Do końca 2013 roku miałem ratio koło 1/75 (z bardzo dobrych jakościowo stron). W tym roku przy tym samych metodach promocji i tej samej stronie ledwo sięgam ratio 1/300. Ponadto miałem kilka dziwnych sytuacji z cofaniem prowizji itp. Ogólnie bardzo słabo to coś wygląda i śmiem podejrzewać, że Cashinpills zaczęli być nieuczciwi.

Planuję wycofanie się z tego biznesu i NIE POLECAM.

Ja się trochę bawię z ci***i na kilka krajów

Moje wrażenia i zarzuty:

## Zastrzeżone marki swoich produktów pod kątem robienia pod nie fraz

Jak strony zaczynają za wysoko wychodzić - trójąt bermudzki i szybkie spadki

## Odnoszę wrażenie ,że afiliaci są tylko dodatkiem wskazującym co warto i gdzie robić by potem robić to samemu

Nagle jak jakiś kraj i produkt zaczynają w topie zarabiać to zaraz się pojawiają domenki cipowców [ jakby ktoś nie wiedział jakie mają IP]

a zaraz za nimi dziwnie te same stare AFF ID

Efekt: coś co było na początku proste po 2-3 mc staje się mega ginastyką by się tam utrzymać

## Zakaz stosowania różnych wynalazków typu cloaking [ mimo ,że sami mają swój na którym działają ]

Zakrywanie się tym ,że to i tak nic nie daje - czyżby ?

Jak strona produktu jest dobra to by dawało - ale one nie są dobre a ta wymówka zdejmuje im kamień z szyi ,że musza coś na tych starociach poprawiać

## Urządzane przez nich konkursy

Jasne - wygraj 4500za top1 -meega kasa

Po takich konkursach topy zas*ane aff domenami jak pod gołębiarnią i sprzedaż drastycznie spada

## Dziwnie nieregularne ratio na przestrzeni 2 podobnych miesięcy

...i złota kaczka wieczoru : znikające produkty np RELEASH

nigdy nie było żadnego Releash Cosmetics

może za dobrze szło a topy łatwe były ,że szkoda partnerom dawać - lepiej samemu robić

Reasumując:

Zarobić można - owszem ale w dłuższej perspektywie nie wyobrażam sobie takiej gimnastyki w topach za relatywnie niską kasę

Chyba zainteresuje się bardziej przelicznikiem ITiego ruch / zarobków w innych tematach :)

...i złota kaczka wieczoru : znikające produkty np RELEASH

nigdy nie było żadnego Releash Cosmetics

może za dobrze szło a topy łatwe były ,że szkoda partnerom dawać - lepiej samemu robić

https://www.google.pl/#q=relash

Zapomnieli adwordsa wyłączyć? :D :D :D

III. Prawa i obowiązki Partnera

1. Partner przystępujący do Programu Partnerskiego po dokonaniu rejestracji zobligowany jest uzupełnić pozostałe informacje, w tym informacje dotyczące szczegółów płatności, a także przez cały okres użytkowania Programu przestrzegać zasad i reguł w nim określonych.
  2. Partner przystępując do Programu Partnerskiego wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych niezbędnych do prowadzenia działalności w ramach współpracy Programu Partnerskiego. CashInPills zobowiązuje się do przestrzegania wszelkich zasad.
  3. CashInPills udziela Partnerowi licencji na korzystanie z materiałów reklamowych zawartych w Programie Partnerskim dotyczących promowanych produktów i wykorzystywanie ich na swoich stronach internetowych, blogach, portalach społecznościowych w celu promocji i zwiększenia sprzedaży.
  4. Niedozwolone jest kopiowanie treści stron produktów promowanych w Programie Partnerskim. Do promowania produktów Parter może wykorzystywać materiały znajdujące się w Programie Partnerskim CashInPills.
  5. W związku z tym, iż wszystkie produkty promowane w Programie Partnerskim są znakami towarowymi zastrzeżonymi i posiadają na to wszelkie niezbędne Certyfikaty, CashInPills zabrania reklamować sie pod słowami kluczowymi związanymi z wszystkimi naszymi markami.
  6. Partner zobowiązany jest na bieżąco aktualizować zawartość swoich stron internetowych, blogów, portali społecznościowych tak, aby zachować spójność i dokładność ze stroną główną produktu w Programie Partnerskim.
  7. Utrzymanie i aktualizacja stron internetowych Partnera jest wyłączną kwestią Partnera i to on jest za nią odpowiedzialny.
  8. Partner zgadza się na monitorowanie przez CashInPills swoich stron internetowych.
  9. Parter zobowiązuje się do przestrzegania wszystkich wymogów Prawa obowiązujących na Rynkach, na których promuje produkty.
  10. Niedozwolone jest wykorzystywanie nazwy, logo, brendu CashInPills bez uzyskania zgody Organizatora.
  11. Partner akceptując Regulamin może korzystać z forum CashInPills i równocześnie zobowiązuje się do ogólnie przyjętych zasad etycznych i moralnych, a tym samym do nie zamieszczania wpisów, które są fałszywe, obraźliwe, niedokładne, wulgarne, obsceniczne, wzmagają nienawiść, zastraszają, profanują wartości, grożą, ingerują w czyjąś prywatność.
  12. Partner może w dowolnym momencie zrezygnować z udziału w Programie Partnerskim, składając stosowne oświadczenie Organizatorowi.
  13. Po zakończeniu współpracy z Programem Partnerskim CashInPills Partner jest zobowiązany do usunięcia linków partnerskich wygenerowanych z Programu CashInPills.
  14. Organizator zezwala Partnerom na sprzedaż produktów będących w ofercie Programu Partnerskiego na serwisach aukcyjnych pojedynczo lub w pakietach, pod warunkiem zachowania przez Partnera takich samych cen jak na stronie (produkt plus przesyłka).
  15. Zabrania się dzielenia produktów kupionych w zestawach na pojedyncze sztuki i ich sprzedaży.
  16. Partner wystawiający produkty z oferty Programu Partnerskiego w serwisach aukcyjnych, ma obowiązek składania zamówień na stronie produktowej w imieniu klienta, na adres i dane kontaktowe klienta.
  17. Cookie powinny być zapisywane tylko poprzez przejście ze strony Partnera na stronę produktową za pomocą narzędzi, które są udostępnione w Programie Partnerskim CashInPills (linki, banery itp). Każda inna forma zapisywania cookie jest niedozwolona.

Ten regulamin jest dla mnie DZIWNY - sorry ale zrobienie stronki + pozycjonowanie samo z siebie ciągnie w górę nazwy produktów a to już jest reklamowanie się na nazwę produktu. Co z tego punktu wynika??? Chyba tylko tyle, że za wszystko można po du**** dostać...

Ja bym bardzo chciał, żeby cip skupił się na programie partnerskim a nie nad konkurowaniem z partnerami.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zapomnieli adwordsa wyłączyć? :D :D:D

No ogólnie widzę, że to jest przegięcie, bo strona dalej działa i z tego co widzę można składać zamówienia, więc... top10 mają na tą markę, bo strony affiliatów zostały w topach. Mistrzowskie posunięcie.

Post z 31 stycznia z forum cip:

Od teraz Realash jest już całkowicie wycofany, a linki nieaktywne. Prowizje za wszystkie zamówienia złożone do momentu dezaktywacji linków oczywiście zostają naliczone i wypłacone.

Czy przypadkiem strona z produktem, którego nie ma nie powinna zniknąć z sieci? Albo przynajmniej nie powinno być możliwości zamówienia produktu jeżeli go już nie ma w ofercie?

Jak firma po takim "przekręcie" może być wiarygodna?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

## Odnoszę wrażenie ,że afiliaci są tylko dodatkiem wskazującym co warto i gdzie robić by potem robić to samemu

Nagle jak jakiś kraj i produkt zaczynają w topie zarabiać to zaraz się pojawiają domenki cipowców [ jakby ktoś nie wiedział jakie mają IP]

a zaraz za nimi dziwnie te same stare AFF ID

potwierdzam ;)

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności